Ticketmaster gebruikt iPhones om fraude en wachtrijen terug te dringen

Lars Paijmans
5 juli 2017, 11:41
1 min leestijd
Ticketmaster gebruikt iPhones om fraude en wachtrijen terug te dringen

Lange rijen bij concertzalen en tickets die op de zwarte markt worden doorverkocht tegen woekerprijzen. Ticketmaster wil er een einde aan maken, met een beetje hulp van de iPhone.

Ticketmaster iPhone-app moet fraude voorkomen

Ticketmaster is een proef gestart die de iPhone verandert in het concertkaartje van de toekomst. Dit moet niet alleen voor de organisatie een uitkomst zijn om de illegale verkoop van kaarten een halt toe te roepen, maar zorgt er ook voor dat jij minder lang in de rij staat voor de ingang.

Ticketmaster iPhone

De zogenaamde Presence-techniek moet dit mogelijk maken. Het nieuwe systeem gebruikt ultrasone geluidsgolven om contact te maken met alle smartphones in de rij. Hiermee worden effectief papieren kaarten, nfc en qr-codes vervangen.

Heeft de concertganger de bijbehorende app met daarop een geldig toegangsbewijs, dan kan hij direct worden gescand en goedgekeurd. Hierdoor hoef je geen kaartje meer bij de deur te laten scannen; je laat simpelweg het groene scherm van de app zien dat bevestigt dat je naar binnen mag.

Kortere rijen, zonder extra moeite

Presence koppelt een ticket niet alleen aan een account, maar ook aan het apparaat van de gebruiker. Dit moet het makkelijker maken om mensen tegen te houden die een vals kaartje hebben dat niet aan een toestel is gekoppeld. In de toekomst kan de app ook worden gebruikt om in de concertzaal te betalen.

In de Verenigde Staten is de techniek al aanwezig in honderden gebouwen. Het bedrijf hoopt in de loop van vier jaar wereldwijd de techniek beschikbaar te maken.

Bron: The Verge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's