‘Apple toont mogelijk nieuw Thunderbolt Display op WWDC 2016’

Lars Paijmans
1 juni 2016, 9:55
2 min leestijd
‘Apple toont mogelijk nieuw Thunderbolt Display op WWDC 2016’

De Thunderbolt Displays zijn ineens erg slecht verkrijgbaar in zowel Europa, Amerika en Australië. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat Apple het scherm eindelijk een opknapbeurt geeft tijdens WWDC 2016.

Lees verder na de advertentie.

Thunderbolt Display 2016 op WWDC onthuld?

MacRumors ontdekte de slechte beschikbaarheid van de Thunderbolt Displays. Hoewel Apple Stores ze in sommige steden nog op voorraad hebben, valt het op dat het scherm bij wel erg veel winkels niet verkrijgbaar is. Bestellingen op de website kunnen nog wel relatief snel voltrokken worden, maar vooral de fysieke Apple Stores hebben moeite om ze te leveren.

Thunderbolt Display 2016

In het verleden bleken dit soort tekorten vlak voor een persconferentie al vaker een goede aanwijzingen te zijn voor mogelijke productonthullingen. Het 27 inch-Thunderbolt Display kan inmiddels wel een nieuw model gebruiken, aangezien de meest recente in september 2011 verscheen.

Omdat dit externe scherm bijna vijf jaar oud is, heeft het inmiddels een veel langere resolutie dan de 5K iMac, waardoor veel mensen het Thunderbolt Display tegenwoordig links laten liggen. Ook moet Apple er noodgedwongen een speciale adapter bij leveren om met de MagSafe 2-aansluiting van moderne MacBooks te werken, om nog maar te zwijgen over usb c van het 12 inch-model.

Tel hier het verouderde design bij op en een strak nieuw Thunderbolt Display 2016 zou zomaar hoge ogen kunnen gooien op WWDC dit jaar. Naast dit scherm zou Apple ook iOS 10, OS X 10.12 en een gloednieuwe MacBook Pro onthullen tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie die over ongeveer twee weken plaatsvindt.

We houden echter nog een flinke slag om de arm, omdat de aanwijzingen dat Apple met een nieuw Thunderbolt-display bezig is sinds eind 2014 flink zijn afgenomen. Bovendien schommelt de voorraad van Apples producten wel vaker, al is de timing ervan zo vlak voor WWDC natuurlijk wel opvallend. Als je van plan was om een Thunderbolt Display aan te schaffen, kun je voor de zekerheid dus beter een week of twee wachten.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu