Apple stopt officieel met het Thunderbolt Display

Rutger Otto
24 juni 2016, 9:28
2 min leestijd
Apple stopt officieel met het Thunderbolt Display

Het zat er al een beetje aan te komen, maar na hem vijf jaar verkocht te hebben, stopt Apple nu echt met de verkoop van het Thunderbolt Display.

Lees verder na de advertentie.

Thunderbolt Display verkoop stopt

Apple heeft verschillende websites verteld te stoppen met het Thunderbolt Display. Het scherm was al vanaf 2011 op de markt, maar alleen online en in Apple Stores te koop. Het bedrijf zal de rest van de monitoren nog blijven verkopen zolang de voorraad strekt, maar de productie wordt gestaakt, dus er komen geen nieuwe meer.

“We stoppen met de Apple Thunderbolt Display”, zegt een Apple-woordvoerder. “Zolang er nog exemplaren zijn, kun je ze kopen via Apple.com, Apple Stores en Apple resellers. Er zijn een aantal geweldige alternatieven van derden voor Mac-gebruikers.”

imac

Geruchten over 5K-monitor

Voordat Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC plaatsvond, waren er al geruchten dat Apple met het Thunderbolt Display zou stoppen. Toen waren er namelijk al tekorten in winkels. Tijdens de WWDC werd echter geen nieuwe hardware gepresenteerd. Het is dan ook onduidelijk waarom Apple nu aankondigt dat de monitoren niet meer gemaakt worden en of er dan nieuwe, mogelijk 4K- of 5K-schermen, voor in de plaats komen.

Er gaan wel verhalen dat Apple werkt aan een 5K-display van 5120 bij 2880 pixels. Er is al een 5K-iMac in het assortiment te vinden, maar nog geen losstaande monitor. Een nieuw model zou het design krijgen van de nieuwste iMacs, die een stuk platter zijn. Verder zouden er usb-c-aansluitingen en Thunderbolt 3-ondersteuning op zitten.

Om te zorgen dat elke MacBook op dat scherm zou kunnen worden aangesloten, zou er aan boord van het 5K-scherm een eigen grafische kaart zijn. Zo kunnen ook laptops die minder krachtig van de hoge resolutie gebruikmaken. De software zorgt er dan voor dat de kaart in de monitor de resolutie opkrikt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen