Interview: Hoe tweemansstudio Drool hitgame Thumper naar iOS bracht

We zijn dol op Thumper: Pocket Edition voor iOS, maar een pc- en consolegame overzetten naar de iPhone valt nog niet mee. Dit waren de grootste uitdagingen van ontwikkelaar Drool.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Thumper iOS: uitdagingen en aanpassingen

Thumper: Pocket Edition is onze favoriete nieuwe game van januari. In de game schiet je razendsnel door een bizarre baan in de ruimte, terwijl je op obstakels moet reageren die gelijklopen met de muziek. We kenden de game al door de pc-versie, maar deze Pocket Edition speelt verrassend soepel weg en dat is een flinke prestatie. We spraken daarom programmeur en designer Marc Flury van tweemansstudio Drool over zijn grootste uitdagingen: de aanraakbesturing en framerate.

De grootste verandering van Thumper: Pocket Edition is namelijk de besturing. “We wilden dat de game speelbaar zou zijn met één hand, maar niet inleveren op de diepte van de gameplay”, vertelt Flury. “Er waren een hoop testen en experimenten nodig om het goed te krijgen. Sterker nog: we verzamelen nog steeds feedback van ervaren spelers, zodat we de besturing kunnen blijven bijwerken om het zo scherp mogelijk te maken.”

thumper ios

Aan de game zelf is nauwelijks wat veranderd. Pocket Edition is dus echt de volledige game. “Er zijn slechts kleine wijzigingen gemaakt in sommige secties met meerdere stroken, om het redelijker te maken voor de kantelbesturing.” In level 4 en hoger moet je naast het reageren op obstakels, ook nog eens van baan wisselen door je iPhone te kantelen.

Stabiele framerate op 22 toestellen

Naast de besturing zijn de graphics voor een game als Thumper belangrijk. Aangezien je als speler razendsnel moet reageren, is een hoge framerate essentieel. “Ons doel was om de weergavekwaliteit van consoles te bereiken met een solide zestig frames per seconde”, stelt Fury. “Als ik eerlijk ben, zijn we daar nog niet klaar mee. De framerate is nog niet perfect, maar ons doel is om de game te blijven optimaliseren en updaten tot we het juist krijgen.”

Het grootste obstakel voor deze stabiele framerate is dat de programmeur aan de slag moet met een flinke stapel verschillende toestellen. Hoewel wij de game hebben getest op een iPhone 7 en iPhone X, is Thumper ook speelbaar op oudere toestellen als de iPhone 5S. “Elk toestel heeft een andere combinatie van processor, resolutie en beeldverhouding.”

Thumper ondersteunt nu 22 verschillende iOS-apparaten. Dat is tevens de reden dat de game nog niet voor Android uit is. “We hebben [een Android-versie] niet uitgesloten, maar we zijn een tweemansteam en op dit moment gefocust om van Thumper op iOS de beste game te maken die we kunnen maken.”

Thumper review en meer games

Wat wij verder van de game vinden lees je in onze Thumper review. Wil je meer games spelen? Check dan onze favoriete games van januari 2018 met Thumper op de eerste plek.

Download Thumper: Pocket Edition in de App Store (5,49 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.