Deze knop voor je iPhone redt je uit benarde situaties

Rutger Otto
4 augustus 2014, 8:52
2 min leestijd
Deze knop voor je iPhone redt je uit benarde situaties

Was er maar iets dat je kon gebruiken om weg te komen bij die vervelende, dronken gast in de kroeg. En kon je maar gewoon weg als je blind date niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht. Op Indiegogo vind je ‘This Is Your Out’, wat misschien de oplossing is voor die situaties.

Lees verder na de advertentie.

Het Indiegogo-project This Is Your Out is een app die werkt met een fysieke knop. Als je die knop indrukt, word je gebeld met een goed excuus om je te redden uit de situatie waar je nooit in wilde zitten. Oprichter van TIYO is Ivan Lukianchuk, die nogal wat geld vraagt voor het project: 100 duizend dollar.

This Is Your Out is voor vervelende momenten

Lukianchuk zegt dat het idee kwam van zijn vrouw, die klaagde omdat ze niet aan werken toekwam door een praatgrage collega. “Mensen focussen bij de knop op de ongemakkelijke date, maar This Is Your Out is bedoeld voor echt lastige situaties”, zegt Lukianchuk. “Tegen sommige mensen kun je gewoon niet zeggen dat ze weg moeten. Bijvoorbeeld die irritante collega tegen wie je vriendelijk moet zijn omdat hij dikke mik is met de baas.”

Als je op de knop drukt, gaat je telefoon af. Als je opneemt, krijg je instructies om te herhalen wat er wordt gezegd. Er zijn een aantal simpele scripts: zo kan de babysitter bellen om te zeggen dat je kind ziek is. In de toekomst kun je ook eigen scripts in MP3 uploaden.

This Is Your Out kopen

Het apparaatje kost vanaf 35 dollar (26 euro). Je krijgt er dan 25 telefoontjes gratis bij. Als je vaker gered wil worden, zul je extra moeten betalen: 25 telefoontjes voor vijf dollar. De knop staat via bluetooth in verbinding met je telefoon. Het lijkt er overigens wel op dat Lukianchuk een beetje de mist in gaat met zijn streefbedrag. Tot nu toe werd er iets meer dan 3.600 dollar opgehaald met nog tien dagen te gaan.

Lees meer Indiegogo nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu