De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nederlands themapark gaat als eerste iBeacons inzetten bij attracties

Gijs Ettes
28 januari 2014, 17:17
1 min leestijd
Nederlands themapark gaat als eerste iBeacons inzetten bij attracties

Het Nederlandse themapark Fluwel’s Tulpenland gaat als eerste in Europa iBeacons plaatsen om bezoekers te voorzien van extra informatie. Met behulp van de iBeacons wordt bij elk parkonderdeel relevante informatie op de telefoon van de bezoeker getoond.

Lees verder na de advertentie.

“Nu is het verhaal van de tulp, de geschiedenis en de moderne teelt op traditionele wijze te zien en te beleven. Met de app is het mogelijk om nog meer te kunnen vertellen en dan ook nog eens op een hele leuke manier”, aldus Marije van de Hoek van het themapark. Volgens Van de Hoek bieden iBeacons de mogelijkheid om meer bezoekers te trekken en Fluwel’s Tulpenland is de eerste toeristische attractie in Europa die gebruik gaat maken van Apples technologie.

Tulpen iBeacons

Fluwel’s Tulpenland heeft voor de ontwikkeling van de app de handen ineengeslagen met LabWerk, een start-up uit Amsterdam. Volgens Floris Boekel van LabWerk ligt de uitdaging bij iBeacons in het ontdekken van de mogelijkheden van de technologie. “Iedere door ons ontdekte functionaliteit moet uitvoerig worden getest in een live omgeving. Naast de toekomst van iBeacons voor detailhandel, musea en themaparken zien wij grote mogelijkheden voor bijvoorbeeld events en de zorg”, vertelt Boekel in gesprek met iPhoned.

iBeacons themapark

Lees meer over iBeacons

De iBeacon zendt signalen uit via bluetooth en heeft het door wanneer je binnen het bereik komt. De iBeacon valt onder de noemer indoor positioning systems: een netwerk dat draadloos objecten (iPhones, maar ook Android-telefoons) kan lokaliseren én herkennen. Het apparaat is met circa 5 centimeter compact en kan daardoor breed worden ingezet. Lees er meer over op de iBeacon-pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen