The Walking Dead iOS in de maak, gebaseerd op tv-serie
Wouter Nijsen

Binnenkort verschijnt er een nieuwe The Walking Dead-game, gemaakt door de Finse start-up Next Games, exclusief voor mobiele apparaten. De verwachting is dat de game in oktober wordt uitgebracht voor zowel iOS als Android.

The Walking Dead iOSKabelaar AMC en studio Next Games, dat is gesticht door ex-medewerkers van Rovio Games van Angry Birds, gaan het spel samen op de markt brengen. The Walking Dead wordt in opdracht van AMC gemaakt, de kabelaar die de televisieserie op dit moment uitzendt. Over de game is nog weinig bekend, maar Teemu Huuhtanen van Next Games belooft dat het spel de spanning van de televisie krijgt.

Verder ligt het in de lijn der verwachting dat The Walking Dead iOS de verhaallijn van de televisieserie gaat volgen. Daarmee lijkt het vrijwel zeker dat personages als Rick, Glenn, Maggie en anderen in het spel zullen voorkomen. De release zal gelijktijdig zijn met de start van het vijfde seizoen van de succesvolle horrorserie.

De game is overigens niet te verwarren met Walking Dead: The Game van Telltale. Het tweede seizoen van deze episodische serie, die een fijne getekende stijl heeft, is recentelijk begonnen.

[app 524731580]
[appimg 524731580]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.