Goed nieuws voor HomeKit: Apple sluit zich aan bij smart home-groep

Lars Paijmans
7 augustus 2018, 9:03
1 min leestijd
Goed nieuws voor HomeKit: Apple sluit zich aan bij smart home-groep

Mondjesmaat verschijnen er steeds meer apparaten die Apples smart home-platform HomeKit ondersteunen. Om deze uitrol te versnellen en het platform veelzijdiger te maken, sluit Apple zich aan bij The Thread Group.

Apple wordt lid van The Thread Group

Hoewel het nog onduidelijk is wat Apple precies van plan is als lid van The Thread Group, is het ongetwijfeld goed nieuws voor fans van HomeKit. Thread is namelijk een nieuwe standaard die het gemakkelijker maakt voor verschillende smart home-apparaten om onderling samen te werken.

Denk hierbij aan een slimme thermostaat, slimme lampen en slimme rookmelders. Naast Apple zijn ook Google en Nest al lid.

The Thread Group

Volgens de groep is de onderlinge communicatie tussen deze apparaten nog te onbetrouwbaar en verbruikt het teveel energie. ‘Met Thread kun je honderden producten in en rondom je huis met elkaar verbinden, zonder door de accuduur heen te vliegen’, aldus de website van de groep.

Goed nieuws voor iOS en macOS

Sinds vandaag staat Apple als lid op de website van The Thread Group. Volgens analist Lee Ratliff van IHS is dat een duidelijk teken dat het bedrijf weer meer tijd en moeite in HomeKit gaat steken. Niet zo gek, want met de komst van macOS Mojave dit najaar maakt het platform eindelijk ook de overstap naar de Mac.

Nu moeten alle HomeKit-apparaten via bluetooth of wifi werken, maar als lid van deze groep kan dit allemaal gaan veranderen. Apple heeft zelf nog geen verklaring gegeven over de beslissing om zich bij The Thread Group aan te sluiten. Zodra we hier meer over weten, werken we dit artikel bij.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen