Populaire trivia-app HQ heeft zijn eerste kopie: The Q

Rutger Otto
12 december 2017, 20:18
2 min leestijd
Populaire trivia-app HQ heeft zijn eerste kopie: The Q

Als er een app verschijnt die iets nieuws en slims doet, dan is het een kwestie van tijd voordat andere ontwikkelaars het namaken. De mensen achter The Q dachten: wat HQ kan, kunnen wij ook.

Lees verder na de advertentie.

HQ

Enkele weken geleden schreven we over HQ: ‘de spannendste nieuwe app in jaren’. De app valt op omdat het iets nieuws doet wat helemaal bij deze tijd past. Dagelijks loggen inmiddels ruim 200.000 mensen in om mee te spelen aan een quiz onder leiding van de komische presentator Scott Rogowsky. Wie na twaalf vragen over is, wint (een deel van) de prijzenpot. En deelnemen is gratis, dus verliezen kan eigenlijk niet.

Lees verder: Trivia-quizgame HQ is de spannendste nieuwe app in jaren

The Q

HQ is in de basis een heel slim idee en het was wachten op concurrentie. The Q (dat staat voor The Question) lijkt de eerste app te doen die op het succes probeert mee te liften. De app werd opgericht door Will Jamieson, directeur van videoplatform Stream. Het oorspronkelijke idee was om samen te werken met HQ, omdat die app haperde als er veel spelers mee deden. “Maar gesprekken leidden nergens naar, daarom maakten we onze eigen concurrerende app”, zegt Jamieson tegen The Ringer.

The Q heeft in elk geval één streepje voor op HQ, namelijk dat de app direct beschikbaar is op iOS én Android. HQ is er alleen voor iOS. Zo hoopt The Q alvast mensen aan te trekken met een Android-toestel, voordat HQ dat doet.

the q

Verschillen en overeenkomsten

Als je meespeelt of video’s van eerder gespeelde rondes op YouTube bekijkt, valt meteen op dat The Q wel héél goed naar HQ heeft gekeken. De app telt af met dezelfde soort muziek, er zijn eveneens twaalf vragen te spelen waarop gebruikers in tien seconden moeten antwoorden en aan het eind is er een prijzenpot te verdelen. Die is overigens iets minder gevuld dan bij HQ. De prijzen variëren tussen de 150 en 500 dollar. Bij HQ begint de pot bij 1000 dollar, met uitschieters naar 10.000 dollar.

Daarnaast is presentator Joseph Monahan van The Q gewoon een stuk minder professioneel dan Scott Rogoswky van HQ. “Ik vroeg op kantoor wie er een spelshow wilde presenteren en Monahan stak zijn hand op”, zegt Jamieson daarover. Veel ervaring heeft Monahan echter niet.

Nog geen geduchte concurrent

Hoewel het nu nog een goedkope kopie van HQ lijkt, wil The Q toch een waardige concurrent worden. Zo zijn er verschillende spelprincipes, waaronder ‘survivor mode’, waarbij spel doorgaat tot er één winnaar overblijft. Daarnaast kunnen spelers hun winst laten uitkeren in PayPal én Bitcoin. The Q gaat elke dag een halfuur na HQ van start, je kunt de app gratis installeren en gebruiken.

Download The Q in de App Store (Gratis)

The Q - Live Game Network

Stream Live, Inc

Gratis via App Store
Bron: The Ringer
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen