The One Device: boek vertelt het geheim achter de eerste iPhone

Lars Paijmans
14 juni 2017, 9:29
2 min leestijd
The One Device: boek vertelt het geheim achter de eerste iPhone

De eerste iPhone bestaat dit jaar tien jaar, en dat moet gevierd worden. The One Device is een nieuw boek dat met exclusieve interviews nieuwe inzichten geeft.

Lees verder na de advertentie.

The One Device: het geheim van de eerste iPhone

Hoewel het boek pas op 20 juni uitkomt, geeft The Verge ons alvast een kijkje onder de kaft. Het nieuwe boek is geschreven door Brian Merchant, die inzoomt op de risico’s die Apple ten tijde van de eerste iPhone genomen heeft.

Hier horen voor fanatieke Apple-fans uiteraard wat bekende anekdotes bij. Dankzij een aantal exclusieve interviews met onder andere Tony Fadell en iPhone-techneut Andy Grignon. Het laat goed zien hoe geheimzinnig Apple deed over de eerste iPhone. Zelfs binnen Apples muren wisten veel medewerkers niet dat er aan een smartphone gewerkt werd. “Je zag collega’s spontaan verdwijnen”, beschrijft het boek. “Langzaam maar zeker werd duidelijk dat bijna alle talenten en topstukken aan iets geheims bezig waren”, aldus Evan Doll, destijds software engineer bij het bedrijf uit Cupertino.

The One Device

Zo zou Phil Schiller volgens Fadell niet geloofd hebben in een touchscreen. Al reageerde de Apple-topman op Twitter hier al snel op. “Geloof niet alles wat je leest”, aldus Schiller. Het boek behandelt ook hoe de iPod als inspiratiebron diende, en wat Apple van de Mac geleerd heeft om de eerste iPhone zo’n groot succes te maken.

Ook komen we meer te weten over de manier waarop Steve Jobs het iPhone-team leidde. Zo werd er hard gewerkt om een internetbrowser werkend te krijgen op de iPod, wat uiteindelijk lukte. Jobs was echter niet onder de indruk. “Dit is bullshit”, zou Jobs gezegd hebben toen er een korte demo werd gegeven, waarna de engineers terug konden naar de tekentafel.

The One Device verschijnt op 20 juni

Het boek verschijnt op 20 juni en is onder meer bij Bol.com te bestellen voor 25,99 euro. Een boek over de eerste iPhone kun je uiteraard ook op een iPhone of iPad lezen. Dan betaal je er 14,99 voor in de iBooks-store via deze link. Wil je daar niet op wachten, dan kun je alvast een stuk lezen op The Verge.

Bron: The Verge
Categorieën: Achtergrond, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's