Apple weigert populaire game The Binding of Isaac in App Store

Rutger Otto
7 februari 2016, 14:00
2 min leestijd
Apple weigert populaire game The Binding of Isaac in App Store

Het lijkt erop dat Apple de populaire indiegame The Binding of Isaac: Rebirth niet toestaat als app in de App Store. Reden: geweld tegen kinderen.

Lees verder na de advertentie.

The Binding of Isaac op iOS

Apple wil The Binding of Isaac niet toestaan in de App Store voor iOS. Dat schrijft ontwikkelaar Tyrone Rodriguez op Twitter. Apple noemt als probleem dat er geweld tegen kinderen in zit, zo valt af te lezen uit de screenshot van Rodiguez. De ontwikkelaar snapt de beslissing van Apple echter niet.

Het is overigens niet gek dat Apple opmerkt dat er geweld tegen kinderen in de game zit. In The Binding of Isaac kruip je namelijk in de rol van Isaac, een kind dat naar de kelder vlucht voordat zijn moeder hem kan vermoorden. Hij daalt in het spel steeds dieper de kelder af om zijn moeder terug te pakken.

The Binding of Isaac - Gameplay Trailer (PC, MAC)

Populaire game

The Binding of Isaac kwam eerder al uit op Mac en Windows en op verschillende consoles. De plot is niet bepaald lichte kost en ook qua gameplay is het best wel smerig. Met tranen van Isaac schiet de speler vijanden dood, zoals vliegen of rondspringende hoopjes poep.

Toch is het een heel populair spel bij gamers, wat het extra vreemd maakt dat Apple de game niet toestaat in de App Store. Mogelijk kijkt het bedrijf van Tim Cook er nog eens naar en komt The Binding of Isaac alsnog op iOS beschikbaar, maar mogelijk moeten de makers het spel censureren of anderszins aanpassen. Het is maar de vraag of de studio daar zin in heeft, anders komt de game waarschijnlijk helemaal niet in de App Store.

En nu?

Opvallend is ook dat The Binding of Isaac voor iOS nog niet officieel was aangekondigd, maar het was één van de platformen waarop het spel nog ontbrak. Onduidelijk is hoe de game (die het beste speelt met twee pookjes) werkt op iOS, maar met virtuele knoppen moet je een heel eind komen. Wanneer The Binding of Isaac moet verschijnen, is onduidelijk.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu