‘Nederlanders iets minder tevreden met iPhone’

Rutger Otto
17 maart 2016, 12:14
2 min leestijd
‘Nederlanders iets minder tevreden met iPhone’

Hoewel de meeste Nederlanders toenemend enthousiast zijn over hun mobiele telefoon, is de tevredenheid onder iPhone-gebruikers licht gedaald.

Lees verder na de advertentie.

Tevredenheid iPhone-gebruikers

Van alle smartphonegebruikers in Nederland, geeft 90 procent aan over het algemeen (zeer) tevreden te zijn. Dat schrijft Telecompaper op basis van een nieuw onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel. Daaruit blijkt dat mensen meer tevreden zijn over verschillende onderdelen van hun smartphone, vergeleken met een jaar eerder.

Onder de smartphones wordt de iPhone het meest gewaardeerd. In februari van 2016 was 91 procent van de Nederlandse bezitters van een iPhone tevreden over hun toestel. Dat is echter 6 procentpunten minder dan in januari 2015. De iPhone scoort vooral hoog op gebruiksgemak en het design.

Mensen met een Samsung-toestel zijn juist positiever geworden. In een jaar tijd groeide de tevredenheid onder Samsung-bezitters met 6 procentpunten naar 90 procent. Samsung-gebruikers waren vooral meer tevreden over zaken als de werking van het toestel en de grootte van het beeldscherm, zo blijkt uit het onderzoek van Telecompaper.

iphone 6s functies

Design, formaat en gebruiksgemak

Als we kijken naar het grotere plaatje, dan beoordelen gebruikers het design, formaat en gebruiksgemak van hun toestel het hoogst. Vaak ligt de tevredenheid daarbij boven de 90 procent. Volgens Telecompaper is dat mogelijk te verklaren omdat deze kenmerken een rol spelen in het keuzeproces.

De standby-tijd van smartphones is wederom een pijnpuntje. Slechts 67 procent van de Nederlanders is tevreden over de accu in hun telefoon. Telecompaper meldt dat er wel een stijgende lijn in de waarderingen op dat gebied te zien is. Mobiel internet wordt verder ook steeds beter beoordeeld. Inmiddels is 80 procent van de Nederlanders tevreden met hun mobiele internet.

iPhone 6S kopen

Apples vlaggenschepen zijn op dit moment de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Heb jij zo’n toestel of een ouder model en ben je er tevreden mee? Laat ons dan in de comments weten waarom wel of niet. Als je twijfelt om een nieuwe iPhone te kopen, bekijk dan eens onze prijsvergelijker met de beste iPhone-deals.

Lees meer over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen