Bekijk gezondheidsapp Healthbook alvast op je iPhone
Rutger Otto

Kondigt Apple volgende week wel of niet Healthbook aan? De geruchten doen vermoeden van wel, maar met Apple weet je het nooit. De Spaanse designer Jayaprasad Mohanan maakte alvast een interactief concept wat je op je iPhone kunt bekijken.

Naar verwachting zal Apple tijdens het WWDC 2014 volgende week het nieuwe besturingssysteem iOS 8 aankondigen, zoals het bedrijf dat de afgelopen jaren altijd heeft gedaan. Volgens geruchten wordt één van de speerpunten van het nieuwe OS een gezondheidsapp genaamd Healthbook, een persoonlijk dossier waarin je alles van je lichaam kunt bijhouden, van hoe fit je bent tot bloeddruk en cholesterolwaarde.

Interactief concept

Verschillende concepten en video’s zijn de revu al gepasseerd. De Spaanse designer Jayaprasad Mohanan combineerde het beste van de geruchten en maakte er een interactief Healthbook concept wat je kunt testen in je browser én op je iPhone. Kun je alvast wennen.

Healthbook zou eenzelfde uiterlijk krijgen als Apples Passbook, dat werkt met verschillende kaarten. Deze zijn allemaal in verschillende kleuren en geven allemaal iets anders aan. Zo heb je een kaart voor noodgevallen, waarop je persoonlijke gegevens zoals adres kunt plaatsen. Daarnaast kun je zien hoeveel stappen je die dag hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en dat vergelijken met andere dagen.

Je kunt zelfs je slaap en hartslag meten. Door het overzichtelijk en aantrekkelijk te presenteren als dit Healthbook concept weergeeft, wordt gezondheid monitoren ineens interessant. Apple zou de iWatch gebruiken om alles te meten, maar of die wordt aangekondigd is nog niet bekend. Tot nu toe heeft Apple in alle toonaarden gezwegen over de mogelijke komst van een smartwatch.

In het concept van Mohanan is eveneens te zien dat de app pushberichten stuurt, bijvoorbeeld om je eraan te herinneren dat je medicijnen moet innemen. De interactieve demo kun je bekijken op de website van Mohanan.

WWDC verwachting

Volgende week vindt het WWDC plaats van 2 tot en met 6 juni. Check alvast wat wij van het evenement verwachten op onze WWDC 2014 pagina.

Lees meer Healthbook nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.