Telfort stelt uitrol 4G uit, nieuwe datum onbekend

Wouter Nijsen
1 april 2014, 12:14
1 min leestijd

Slecht nieuws voor Telfort-klanten die dachten met 4G aan de slag te kunnen. De provider heeft het langverwachte 4G-netwerk uitgesteld naar een niet nader te noemen datum. Dat maakt de provider zelf dinsdag bekend.

Lees verder na de advertentie.

telfort 4g-netwerk

De dochteronderneming van KPN ontdekte vlak voor de beoogde lancering een cruciaal, technisch probleem, waardoor de introductie van Telfort 4G nog even op zich laat wachten. De provider weet nog niet wanneer het snelle mobiele internet wel uitgerold kan worden.

De bundel, die ‘InternetVersneller 4G’ heet, zou eigenlijk gisteren al beschikbaar komen voor klanten van Telfort. “Vlak voor de introductie van deze nieuwe dienst hebben wij een technisch probleem geconstateerd”, schrijft een werknemer van Telfort. “Dat willen wij eerst oplossen.”

Sneller internet op Telfort 4G netwerk

Telfort 4G-netwerk

Wat de aard is van het technische probleem maakte de provider niet bekend. De InternetVersneller 4G-bundel is toe te voegen aan een bestaand Telfort-abonnement en werkt alleen als het abonnement, toestel en de simkaart voldoen aan de voorwaarden voor 4G. Daarnaast is een zogenoemde u-simkaart benodigd.

De maximale downloadsnelheid van Telfort 4G bedraagt straks 25Mbit/s, Dit komt neer op een theoretische downloadsnelheid van circa 3,1MB per seconde. De uploadsnelheid bedraagt 10 Mbit/s, wat gelijkstaat aan circa 1,25MB per seconde.

De beste Telfort aanbiedingen

De iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 5C zijn de enige Apple-telefoons die 4G ondersteunen. De InternetVersneller van Telfort kost standaard 5 euro per maand. KPN en Hi bieden reeds ondersteuning voor 4G en de beschikbaarheid van het netwerk wordt doorlopend uitgebreid.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen