Placeholder
Redactie

Telenav Navigatie iPhone 3GOm de iPhone nóg beter, nóg krachtiger en nóg aantrekkelijker te maken, heeft Apple er GPS aan toegevoegd. Voor veel mensen is dit natuurlijk een groot voordeel, maar dat blijft natuurlijk niet zonder nadelen.
Zo heb je altijd internetverbinding nodig, of dit nu via Wi-Fi of 3G verbinding is. Zonder dat kom je nergens, doordat de kaarten iedere keer weer vanaf Google Maps gedownload moeten worden.
Ook biedt de huidige navigatiesoftware weinig ondersteuning voor gebruik in de auto.

Wanneer je de iPhone in de auto als navigatiesysteem wilt gebruiken, verwacht je wel wat meer dan wat de iPhone nu biedt.
Het zou ten eerste een stuk handiger zijn als alles lokaal is opgeslagen, maar je wilt natuurlijk ook dat het beeld gewoon met je meegaat. Dit is bij de iPhone niet het geval. Ook gesproken instructies onderbreken, waardoor je toch steeds zelf zal moeten kijken (en misschien zelfs lezen) waar je heen moet, wat natuurlijk erg onhandig is.

Telenav heeft tegenover Gizmodo bevestigd met een oplossing te komen. Telenav maakt al langer dit soort software voor Blackberry’s en Windows Mobile-toestellen. Het enigste opstakel is de toelating tot de App Store, want dat is hoe ze hem willen verkopen. Ook TomTom is hiermee bezig, maar die is ook nog steeds op toelating aan het wachten.

Wanneer Telenav de software uitbrengt is nog niet bekend gemaakt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.