De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Welke smartphone heeft de beste camera? iPhone 14 Pro stelt teleur

Yannick Chalkiopoulos
23 december 2022, 11:30
2 min leestijd
Welke smartphone heeft de beste camera? iPhone 14 Pro stelt teleur

Welke smartphone heeft de beste camera van het moment? Een grote openbare test probeerde dat te achterhalen! Hoe heeft de iPhone 14 Pro het gedaan?

Lees verder na de advertentie.

Blinde stemronde voor beste camera

YouTuber Marques Brownlee hield de afgelopen weken een blinde stemronde om te bepalen welke telefoon de beste camera heeft. In de test wordt de camera van zestien verschillen smartphones getest. Dit gebeurt blind: je weet als stemmer niet door welke telefoon de foto is gemaakt.

De test is opgedeeld in drie categorieën: standaard foto’s, nachtfoto’s en portretfoto’s. Als stemmer kies je vervolgens welke foto jij het mooiste en van de beste kwaliteit vindt. Na meer dan twintig miljoen stemmen zijn de resultaten binnen. Hoe heeft de iPhone 14 Pro het gedaan?

iPhone 14

Uitslag: welke telefoon heeft de beste camera?

We zullen meteen met de deur in huis vallen: de iPhone 14 Pro heeft de test niet gewonnen. Uit de test kwam de Pixel 6A als grote winnaar naar voren, gevolgd door de Pixel 7 Pro. De Asus Zenfone 9 maakt de top drie compleet.

De iPhone 14 Pro is terug te vinden op de zevende plek van de vijftien. De beste iPhone van dit moment scoorde dus middelmatig, voornamelijk door de lage score in nachtmodus. De iPhone 14 Pro eindigde daar op de elfde plek, waardoor de gemiddelde score van de telefoon afnam. Check hier de top 8:

  1. Pixel 6A
  2. Pixel 7 Pro
  3. Asus Zenfone 9
  4. Oppo Find X5 Pro
  5. Samsung Galaxy S22 Ultra
  6. Realme 10 Pro+
  7. iPhone 14 Pro
  8. Huawei Mate 50 Pro

iPhone SE: telefoon met beste prijs voor een goede camera

Een teleurstellende uitslag dus voor het vlaggenschip van Apple, maar de iPhone 14 Pro is niet de enige iPhone die werd meegenomen in de test. Ook foto’s gemaakt door de iPhone SE zijn namelijk gebruikt in de test.

Uit de test bleek dat de iPhone SE op de derde plaats eindigt als er wordt gekeken naar de prijs van het toestel en de kwaliteit van de foto’s. Wil je dus een goede camera, maar niet de hoofdprijs betalen voor een smartphone? Dan is de iPhone SE de juiste keuze!

iPhone se beste camera

Alles uit je iPhone 14 Pro-camera halen?

Heb jij een iPhone 14 Pro en wil jij alles uit je camera halen? Eerder gaven we al tips, waarmee jij de beste foto’s met je iPhone 14 Pro maakt! Zo sta jij de komende dagen niet alleen goed op de kerstfoto’s, maar zijn de foto’s ook nog eens van goede kwaliteit. Check hier de beste prijzen voor de iPhone 14 Pro:

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 65,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.235,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu