Telecomstrateeg meldt dat Apple mobiele operator wordt
Redactie

De telecomstrateeg Whitey Bluestein heeft in Barcelona tijdens een presentatie voor mobiele operators opmerkelijk nieuws vermeld. De telecomexpert beweert namelijk, dat Apple op korte termijn zelf als mobiele operator gaat functioneren.

iOs gebruikers

Bluestein heeft laten weten, dat Apple zich als mobiele operator zal richten op de iOS gebruikers. Voorheen was er een grote hobbel te nemen voor Apple. De operators bieden namelijk nu nog subsidies aan. Daardoor kun je als klant een iPhone bijvoorbeeld met korting kopen. Het doel van het concern is om een compleet mobiel abonnement aan te bieden. Daaronder valt dan het bellen, data en roaming. Dat zou betekenen dat je in de toekomst dus rechtstreeks een abonnement met Apple af kunt sluiten. In het verleden heeft Steve Jobs overigens al eens laten weten als doel te hebben om de bestaande operators te vervangen. Verder blijkt de interesse onder meer uit een aantal patenten.

Activeren van abonnementen

Als alles doorgaat, kun je straks via de iTunes Store een abonnement activeren. Het concern heeft hiervoor al een ecosysteem uitgerold. Dat bestaat uit 250 miljoen iTunes accounts met een daaraan gekoppelde creditcard. De Apple Stores kunnen zorgen voor het distributienetwerk. Als alternatief voor huidige providers wordt er ook een zogenaamde à la carte systeem aangeboden. Verder is het de bedoeling dat Apple de iPads met een databundel gaat leveren.

De uitlatingen tijdens de presentatie in Barcelona door Bluestein kunnen serieus genomen worden. De woorden zijn namelijk gezegd tijdens de MVNO Industry Summit, waar internationale topmedewerkers van uiteenlopende mobiele providers bijeenkomen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.