KPN en Tele2 geven klanten gratis databundel voor EU

Thomas Haenen
8 juli 2016, 17:07
1 min leestijd
KPN en Tele2 geven klanten gratis databundel voor EU

Zowel bij KPN als Tele2 zijn vakantiegangers deze maand voordelig uit. Beide providers bieden hun klanten een gratis buitenlandbundel met 100MB aan mobiele data aan.

Lees verder na de advertentie.

Gratis buitenlandbundel bij Tele2

Tele2 biedt een selecte groep klanten een gratis buitenlandbundel aan. Klanten die van de provider bericht ontvangen mogen gratis 100MB extra verbruiken binnen de Europese Unie. Via de site van de provider worden de voorwaarden van de actie gedeeld.

mobiel internet

Er zitten wel enkele haken en ogen aan de actie. Zo zegt Tele2 dat enkel klanten die al regelmatig mobiele data ontvangen, uitgenodigd worden voor de actie. Bovendien wordt de bundel pas aangeboden zodra een klant in het buitenland zit. Ook is de geldigheid beperkt: je moet je bundel uiterlijk voor 5 september activeren en gebruiken. Daarna vervalt de eventuele data.

KPN EU Bundel 100 gratis

Toevallig kondigde KPN vandaag een soortgelijke actie aan. De provider doet al zijn klanten een eenmalige ‘EU Bundel 100’ cadeau, ook goed voor 100MB binnen de hele Europese Unie. Desgewenst kunnen klanten hun tegoed ook gebruiken voor 100 sms’jes of belminuten. Voor deze bundel moet gewoonlijk 3,49 euro betaald worden. De geldigheid is bij KPN wel iets langer: klanten hebben tot 31 december 2016 om hun bundel op te maken. Bovendien wordt de bundel bij alle klanten aangeboden, zonder dat ze daarvoor bericht moeten ontvangen van de provider.

De meeste grote providers hebben hun buitenlandtarieven in de afgelopen maanden al aangepast. De Europese Unie heeft geeist dat providers hun roamingtarieven binnen de EU volgend jaar afschaffen, maar voor het zover is moeten providers de extra kosten al flink verlagen. Waar je in het verleden ruim een euro betaalde per MB in het buitenland, mogen providers nu nog maximaal 5 cent per verbruikte MB rekenen.

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen