Tele2 start 1 januari met uitrol van eigen 4G-netwerk

Wouter Nijsen
12 december 2014, 15:33
1 min leestijd
Tele2 start 1 januari met uitrol van eigen 4G-netwerk

Tele2 heeft bekendgemaakt op 1 januari 2015 te starten met de uitrol van een eigen 4G-netwerk. Dit netwerk wordt in eerste instantie alleen in de Randstad beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Tele2 4G-netwerk

Tele2 4G

Dit meldt Telecompaper op haar website. Het 4G-netwerk van Tele2 wordt in het eerste kwartaal van 2015 allereerst uitgerold in de Randstad en in de daaropvolgende kwartalen wordt het steeds verder uitgebreid. Aan het begin van 2016 moet het 4G-netwerk landelijke dekking bieden. Het Tele2 4G-netwerk zal de concurrentie aangaan met dat van KPN, Vodafone en T-Mobile. Tele2 is overigens het eerste bedrijf dat alleen een eigen 4G-netwerk heeft, een 3G-verbinding wordt nu nog aangeboden in samenwerking met T-Mobile.

In maart 2015 worden de eerste Tele2-klanten gratis voorzien van een overstap naar 4G, maar zij moeten dan wel beschikken over een toestel dat overweg kan met de snellere verbinding. Opvallend is verder dat Tele2 direct LTE-Advanced (ook bekend als 4G+) zal aanbieden, een verbinding die aanzienlijk sneller is dan het reguliere 4G. Dit komt door het feit dat er meerdere frequenties samenwerken. Hierdoor kunnen theoretische snelheden van 225 Mbit/s worden behaald. In de praktijk zijn de snelheden echter altijd lager.

Lagere prijzen

Dat Tele2 met een eigen 4G-netwerk zou komen, zat er al een tijd aan te komen. De provider was al ongeveer 2 jaar bezig met het ontwikkelen en testen van het netwerk. Dit kenmerkt zich door de lage productiekosten, wat wellicht leidt tot lagere prijzen voor consumenten. Het is echter nog niet bekend wat de precieze kosten zullen zijn, wanneer mensen een toestel met een 4G-abonnement bij Tele2 afsluiten. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat Tele2 databundels voor een aantrekkelijk prijs gaat aanbieden.

Lees meer over Tele2

Via: NUtech.nl
Bron: Telecompaper
Categorie: Providers
Spotlight: Tele2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's