Tele2 4G-netwerk komt eind 2014 en ondersteunt bellen via 4G
Gijs Ettes

Later dit jaar zal het Tele2 4G-netwerk worden uitgerold. Vanaf dan zal het voor klanten ook mogelijk zijn om via 4G telefoongesprekken te voeren.

Tele2 4GTelefoongesprekken die via 4G worden gevoerd, hebben in theorie een betere geluidskwaliteit en laten je sneller een verbinding maken. Op dit moment maakt Tele2 gebruik van het netwerk van T-Mobile voor 2G en 3G. Indien er bij de klant in de buurt nog geen 4G beschikbaar is, zal deze probleemloos gebruik kunnen maken van het netwerk van T-Mobile voor het voeren van telefoontjes en het gebruiken van mobiel internet.

Tele2 bevestigt dat klanten niks zullen merken wanneer er wordt overgeschakeld van 4G naar 3G/2G, al ligt de snelheid van mobiel internet dan natuurlijk wel stukken lager. De landelijke dekking van 3G/2G is momenteel uitstekend; 4G wordt waarschijnlijk pas eind 2015 overal in Nederland goed beschikbaar.

Meer over Tele2

Tele2 is van oorsprong een Zweedse bedrijf, maar sinds de oprichting in 1993 is de aanbieder in steeds meer Europese landen actief. De virtuele provider maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar is wel onafhankelijk. Naast telefoonabonnementen biedt Tele2 digitale tv en internet aan. Bekijk ook het overzicht met de beste Tele2 iPhone aanbiedingen.

→ Tele2 iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.