Apple krabbelt op na tegenvallende iPhone-verkoop: ‘ergste is achter de rug’

Lars Paijmans
28 januari 2019, 8:58
1 min leestijd
Apple krabbelt op na tegenvallende iPhone-verkoop: ‘ergste is achter de rug’

Na omzetwaarschuwingen, kelderende koersen en een flinke deuk in het imago, lijkt Apple het ergste achter de rug te hebben wat de dalende iPhone-verkoop betreft.

Lees verder na de advertentie.

Tegenvallende iPhone-verkoop: ‘het ergste gehad’

Dat schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo aan investeerders (via MacRumors). Na een zwaar eerste kwartaal is hij ervan overtuigd dat het bedrijf in het tweede fiscale kwartaal van 2019 weer opkrabbelt.

Tegenvallende iPhone-verkoop

Hij voorspelt dat Apple 34 tot 37 miljoen iPhones verscheept in het tweede kwartaal van 2019. Dat is net wat hoger dan de algemene marktvoorspelling van 30 tot 35 miljoen. Dat is nog steeds een daling van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar al een stuk optimistischer dan de keldering van 29 procent in het eerste kwartaal.

Na het tweede kwartaal zal Apple deze lijn verder voorzetten en weer verder opkrabbelen. Hierdoor blijft het aantal verscheepte iPhones in de tweede helft van het jaar ongeveer gelijk ten opzichte van vorig jaar. In totaal verwacht de analist dat er tussen de 188 en 192 miljoen iPhones worden verscheept in 2019.

Nieuwe aanpak lijkt te werken

Kuo baseert de voorspelling op een aantal factoren. Zo zullen er in die periode meer mensen zijn die hun oude iPhone willen upgraden naar een nieuwer toestel, neemt het marktaandeel in Europa nog steeds toe en lijkt Apples aanpak om de inruilvoorwaarden te promoten zijn vruchten af te werpen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone nam de interesse voor het toestel de afgelopen maanden sterk af. Hierdoor moest Apple noodgedwongen zijn eerste omzetwaarschuwing afgeven, werd de productie flink teruggedraaid en zaten leveranciers ineens met een overschot aan onderdelen.

Lees ook: 5 manieren waarop Apple omgaat met de teruglopende iPhone-verkoop

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen