‘Taptic Engine-problemen zorgen voor tekort aan Apple Watches’
Rutger Otto

De levertijden voor een Apple Watch liepen al op dag één flink op. In Nederland hebben we nog steeds geen concrete releasedatum. Dat de Apple Watch zo gelimiteerd verkoopt, lijkt een reden te hebben.

Taptic Engine-problemen

apple watch vernieuwingenHet doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal meldt dat producenten moeite hebben met de Taptic Engine, die ervoor zorgt dat gebruikers hun Apple Watch voelen trillen bij inkomende berichten. Dit motortje wordt gemaakt door twee fabrikanten, maar het component van één van de twee zou ‘defect bevonden’ zijn.

“Nadat de massaproductie in februari begon, wezen tests uit dat sommige Taptic Engines die door AAC Technologies Holdings Inc uit China gemaakt werden, na een tijdje kapot gingen”, zo schrijft Wall Street Journal. “Dat hebben bronnen die dichtbij het productieproces staan gemeld. Eén van hen zei dat Apple daardoor Watches die al klaar waren moest schrappen.”

Als tweede fabrikant zou Apple Foxconn willen inzetten. Eind 2015 zou dat bedrijf kunnen beginnen met het maken van de Apple Watch. Momenteel wordt de grootste productie gedaan in Japan, waar geen problemen zijn. Daar moet de productie omhoog geschroefd worden, maar dat heeft tijd nodig.

Lange levertijd

The Wall Street Journal denkt daarom dat het nog wel enkele maanden kan duren voordat de voorraad van de Apple Watch verbetert. Ondertussen heeft Apple gezegd er alles aan te doen om Apple Watches zo snel mogelijk bij klanten te bezorgen. Als je nu een Apple Watch Sport bestelt in Duitsland, heb je ‘m op zijn vroegst in juni. De stalen Apple Watch heeft een levertijd van 4 tot 6 weken.


De Taptic Engine is een belangrijk onderdeel van de Apple Watch. Het geeft de drager een subtiele trilling als er bijvoorbeeld notificaties berichten van vrienden binnenkomen.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.