Juke: Nederlandse muziekdienst combineert muziek met radio

Rick van der Veer
3 juli 2017, 17:04
1 min leestijd
Juke: Nederlandse muziekdienst combineert muziek met radio

Talpa heeft in samenwerking met MediaMarkt een nieuwe muziekdienst geïntroduceerd. Juke moet een alternatief voor Spotify en Apple Music worden, in samenwerking met de radiozenders die onder Talpa vallen.

Lees verder na de advertentie.

Juke: streamingdienst van Nederlandse bodem

Vanaf medio juli kunnen Nederlanders zich aanmelden voor de dienst. Voor 9,99 euro per maand krijg je dan toegang tot 40 miljoen nummers, terwijl je met een gratis account streams van radiozenders kunt luisteren die onder Talpa vallen. Dit zijn zenders als Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio.

De dj’s en andere medewerkers van Talpa worden ook betrokken bij de muziekdienst. Zo kun je afspeellijsten aanzetten die door dj’s of artiesten zijn samengesteld die bij één van de radiozenders van Talpa werken. Zo werkt onder meer Armin van Buuren mee aan het maken van afspeellijsten. Ook muziek die normaal niet op de radio wordt gedraaid, is hier straks te vinden zo stellen de makers.

Om losse nummers te luisteren heb je wel een betaalde account nodig. Waar Spotify nog een gratis versie van zijn dienst aanbiedt met reclame, moet je voor Juke betalen om je eigen muziek te kunnen luisteren. Volgens een woordvoerder van Talpa Radio komt deze situatie voort uit onderhandelingen met verschillende muzieklabels.

Op moment van schrijven kun je je via de website van Juke aanmelden voor de dienst. Je krijgt dan een mailtje wanneer Juke beschikbaar is. Een account maken of muziek luisteren is nog niet mogelijk.

Juke op iOS en desktop

Over een paar weken wordt de iOS-app van de muziekdienst uitgebracht. Dan zullen we zien hoe de app eruit ziet en welke functies er zijn. Volgens de officiële website van Juke komt er ook een online versie voor desktops en ondersteuning voor Sonos-systemen. Of die versies tegelijk met de iOS-app beschikbaar zijn, zal later deze maand blijken.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen