Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple gaat voor ‘Zwitserse kwaliteit’ met iWatch

Gijs Ettes
4 juli 2014, 15:41
1 min leestijd
Apple gaat voor ‘Zwitserse kwaliteit’ met iWatch

Er is Apple veel aan gelegen om ervoor te zorgen dat de Apple Watch niet alleen multifunctioneel is, maar ook voorzien wordt van een fraai design. Om dat te bewerkstelligen heeft het bedrijf een topman van het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer ingehuurd.

Lees verder na de advertentie.

tag heuer iWatch
Foto: Adi Soon

De CEO van LVMH, Jean-Claude Biver, bevestigde het nieuws in gesprek met CNBC, al werd de naam van de desbetreffende Tag Heuer topman niet bekendgemaakt. Apple heeft naar verluidt al eerder geprobeerd om medewerkers van Zwitserse horlogemerken te headhunten, maar tot voor kort zonder succes.

De reden dat Apple zo graag in zee wil met dergelijke bedrijven is omdat het bedrijf de Apple Watch in de markt wil zetten als smartwatch van ‘Zwitserse kwaliteit’. De horlogemerken zelf hebben weinig interesse in een samenwerking met Apple, aangezien de producten van het bedrijf weliswaar in de VS worden ontwikkeld, maar in China worden gefabriceerd. Hun naam hieraan verbinden zou het imago van Zwitserse producten niet ten goede komen.

‘Apple Watch verschijnt in oktober’

De verwachting is dat de Apple Watch gelijktijdig met iOS 8 en de nieuwe line-up van iPhones en iPads verschijnt. Mogelijk gaat de smartwatch al deze maand in productie en verschijnt hij in oktober op de markt. Een officiële onthulling van het slimme horloge zou dan in september kunnen plaatsvinden, al heeft Apple officieel nog met geen woord gerept over de komst van een mogelijke Apple Watch.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen