Duitse start-up lanceert slimme thermostaat met iOS-app

Gijs Ettes
6 november 2014, 12:20
2 min leestijd
Duitse start-up lanceert slimme thermostaat met iOS-app

De Duitse start-up tado lanceert volgende week maandag een slimme thermostaat in Nederland die samenwerkt met een iOS- of Android-app. De tado Smart Thermostat is bovendien in staat om de temperatuur aan te passen wanneer bewoners van een huis weggaan of thuiskomen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de tado Smart Thermostat

De slimme thermostaat speelt in op de weersverwachting en houdt rekening met de isolatie van je huis en storingen in de verwarmingsinstallatie. Hij kan automatisch de temperatuur regelen en dat zou je als gebruiker een besparing van maximaal 31 procent kunnen opleveren.

De Smart Thermostat kan overweg met vrijwel alle bestaande verwarmingssystemen in Nederland en wordt geleverd met een installatieset en een Android- of iOS-app die geheel automatisch de temperatuur kan regelen. Zo is je huis lekker warm als je na een lange school- of werkdag thuiskomt. De thermostaat heeft automatische afwezigheid- en aanwezigheidsdetectie, leert van je gebruik en geeft middels rapportages inzicht in wat hij precies voor je doet. Je zult hem voornamelijk met de app bedienen, maar het apparaatje heeft ook een led-matrix touchscreen voor het doen van simpele aanpassingen.

Het apparaat is via de webshop van tado aan te schaffen voor 249 euro of per maand te huren voor 6,99 euro. Huishoudens die geen thermostaat hebben, kunnen de Extension Kit gebruiken voor het opzetten van een draadloze verbinding met hun verwarmingssysteem (bijvoorbeeld in de kelder). De Extension Kit is verkrijgbaar als accessoire voor 99 euro per maand of te huren voor 2,99 euro.

Christian Deilmann, oprichter en CEO van tado: “Er bestaat een enorme belangstelling naar ons product in Nederland. Het Nederlandse energielandschap ondergaat momenteel een stortvloed aan Slimme Thermostaten. Wij durven te zeggen dat we onafhankelijk en onderscheidend zijn, voornamelijk dankzij de intelligentie van ons systeem. We zijn trots dat we ons product nu ook in Nederland lanceren.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu