T-Mobile schept duidelijkheid: Microsim
Redactie

Aankomende vrijdag is het al zover. Op 30 juli wordt de iPhone 4 officieel verkocht in Nederland. De kans is klein dat je op deze dag een iPhone 4 ontvangt, maar toch heb je met een reservering wel een kleine kans dat je het toestel in handen mag nemen. T-Mobile gebruikt deze laatste dagen om duidelijk te scheppen over bepaalde zaken. Gisteren deden ze dat over de micro sim.

Verwarring

Voor de iPhone 4 heb je een zogenaamde microsim nodig. Dit is een kleinere versie van de simkaart die we op dit moment kennen. T-Mobile biedt deze kaart al een tijdje aan, maar je moet wel 10 euro betalen als je je huidige simkaart wilt vervangen voor een micro sim. In verschillende brieven van T-Mobile staat dat je gewoon je huidige simkaart kan blijven gebruiken als je een iPhone 4 koopt, maar dit is dus niet waar. De T-Mobile klantenservice maakte de verwarring nog groter bij sommige mensen, want een telefoniste raadde bijvoorbeeld aan om alvast een microsim te gaan halen bij een winkel van T-Mobile.

T-Mobile heeft gisteren officieel naar buiten gebracht dat bij elke iPhone 4 een microsim wordt geleverd. Bestaande klanten krijgen een micro sim met hun eigen nummer erop. Deze moet voor gebruik geactiveerd worden via een speciale code.  Op het moment dat je dit gedaan hebt, is je ‘oude’ simkaart geblokkeerd.

Het is dus niet nodig om een micro sim te bestellen als je een iPhone 4 gereserveerd hebt. De kleine simkaart zal gratis bij de iPhone 4 worden meegeleverd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.