T-Mobile ondersteunt Haiti-sms alleen via het nummer 5050
Redactie

Het kan niemand zijn ontgaan dat Nederland vandaag massaal geld inzamelt voor de slachtoffers in Haiti. De hele dag is radio555 al te horen op een aantal radiozenders, en vanavond zal er een grote tv-show zijn om geld in te zamelen. Je kan onder andere geld doneren via smsjes, maar helaas ondersteunt T-Mobile niet alle nummers.

Op radio555 wordt iedereen opgeroepen om een tekst te sms’en naar 3555, maar de meeste mensen weten niet dat niet alle providers de volledige opbrengst aan het goede doel schenken. Normaal blijft namelijk ongeveer 30% van de opbrengsten bij de providers hangen, en dus moeten de providers een extra handeling verrichten om de volledige opbrengst bij giro 555 te krijgen. Op dit moment schenken alleen KPN, Vodafone en Telfort de opbrengsten aan giro 555.

T-Mobile doet niet mee met radio555

T-Mobile heeft laten weten dat ze het nummer 3555 niet ondersteunen. Ze houden dus 30% van de opbrengsten. T-Mobile heeft wel laten weten dat ze meedoen met het landelijke sms-nummer 5050. Als je naar dit nummer smst zal T-Mobile de gehele opbrengst overmaken op giro 555.

Wat vinden jullie hiervan? Persoonlijk vind ik dat T-Mobile geen geld mag verdienen aan Radio555. Zijn jullie het met me eens?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.