T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag landelijk dekkend

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 10:34
1 min leestijd
T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag landelijk dekkend

Het heeft eventjes geduurd, maar vanaf vandaag is het 4G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. Hiermee kunnen vrijwel alle klanten gebruikmaken van de snellere verbinding.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile landelijk 4G-netwerk nu beschikbaar

T-Mobile maakt bekend dat op dit moment 95 procent van de Nederlandse bevolking in het 4G-dekkingsgebied woont. Voor het einde van dit jaar moet dit 99 procent dekkend zijn. De provider heeft lang moeten sleutelen aan het 4G-netwerk om het landelijk dekkend te krijgen. In 2013 liet T-Mobile namelijk al weten dat het netwerk in 2014 in heel Nederland beschikbaar zou zijn. Die belofte heeft de provider niet na weten te komen.

t-mobile in europa

T-Mobile is na KPN en Vodafone de derde provider die een landelijk dekkend 4G-netwerk biedt, al waren KPN en Vodafone er wel veel eerder mee. Op dit moment heeft alleen Tele2 nog geen 4G-netwerk dat landelijk dekkend is. Daar moet de komende maanden verandering in komen; eerder deze maand maakte de provider namelijk bekend dat het 4G-netwerk in maart 2016 voor iedereen beschikbaar wordt.

Meer over T-Mobile

Verder is T-Mobile bezig met het testen van de 900Mhz-band. Deze band verbetert het 4G-netwerk aanzienlijk, vooral wanneer klanten hun 4G-verbinding binnenshuis gebruiken. Daarnaast gaat T-Mobile volgende maand in een beperkt aantal locaties 4G+ aanbieden. Daarvoor start de provider eerst een pilot om het netwerk en de prestaties te testen.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen