T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag landelijk dekkend

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 10:34
1 min leestijd
T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag landelijk dekkend

Het heeft eventjes geduurd, maar vanaf vandaag is het 4G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. Hiermee kunnen vrijwel alle klanten gebruikmaken van de snellere verbinding.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile landelijk 4G-netwerk nu beschikbaar

T-Mobile maakt bekend dat op dit moment 95 procent van de Nederlandse bevolking in het 4G-dekkingsgebied woont. Voor het einde van dit jaar moet dit 99 procent dekkend zijn. De provider heeft lang moeten sleutelen aan het 4G-netwerk om het landelijk dekkend te krijgen. In 2013 liet T-Mobile namelijk al weten dat het netwerk in 2014 in heel Nederland beschikbaar zou zijn. Die belofte heeft de provider niet na weten te komen.

t-mobile in europa

T-Mobile is na KPN en Vodafone de derde provider die een landelijk dekkend 4G-netwerk biedt, al waren KPN en Vodafone er wel veel eerder mee. Op dit moment heeft alleen Tele2 nog geen 4G-netwerk dat landelijk dekkend is. Daar moet de komende maanden verandering in komen; eerder deze maand maakte de provider namelijk bekend dat het 4G-netwerk in maart 2016 voor iedereen beschikbaar wordt.

Meer over T-Mobile

Verder is T-Mobile bezig met het testen van de 900Mhz-band. Deze band verbetert het 4G-netwerk aanzienlijk, vooral wanneer klanten hun 4G-verbinding binnenshuis gebruiken. Daarnaast gaat T-Mobile volgende maand in een beperkt aantal locaties 4G+ aanbieden. Daarvoor start de provider eerst een pilot om het netwerk en de prestaties te testen.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu