Placeholder
Redactie

t-mobile problemen iphone 3gVeel gebruikers van de iPhone 3G klagen sinds de introductie over slechte 3G dekking op hun toestel. In veel gevallen is mobiel internet erg traag, niet mogelijk of is het toestel geheel niet telefonisch bereikbaar.

T-Mobile heeft via haar blog vandaag gereageerd op deze problemen. Volgens T-Mobile is de dekking van haar 3G netwerk in Nederland vergelijkbaar met de concurrentie. Daarbij wordt volgens de telecomprovider ook geklaagd over vergelijkbare problemen in het buitenland.

T-Mobile: “3G probleem komt door iPhone zelf”

Het vermoeden van T-Mobile is dat het 3G vebindingsprobleem probleem aan de iPhone zelf ligt. Het eerste advies is om software updates van Apple in de gaten te houden (via iTunes). Een tweede advies is om de draadloze netwerk (wifi) die je mogelijk thuis hebt te gebruiken zodra je mobiel wilt internetten. Jouw bevindingen kan je bij het T-Mobile blog.

Samenvoegen netwerken T-Mobile en Orange

Verder laat T-Mobile weten te werken aan het samenvoegen van de netwerken van T-Mobile en Orange. De dekking zal hierdoor verbeteren, echter mogelijk kan er lokaal wel hinder door ontstaan die van tijdelijke aard zal zijn…..

Raadpleeg voor meer info ook iPhone Forum:
iPhone 3G: problemen met slechte verbinding 3G

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Wat een lariekoek van T-Mobile! T-Mobile is altijd al slecht geweest met hun bereikbaarheid. Ronduit slecht zijn ze met al hun diensten! Ik denk dat T-Mobile de iphone als laatste redmiddel zag voor hun toekomst.

 • Alwin

  Helaas heeft m’n thuisnetwerk geen bereik van 100 km…

 • Alwin

  En daarbij, dan kan ik thuis net zo goed achter m’n computer duiken…

 • Steven

  ik heb een i-phone en heb nergens last van

 • Johan (Den Haag)

  Nooit problemen gehad met bereik op m’n iPhone 3G. Ik begrijp alle drukte niet…

 • Joos

  Heb de iPhone een week. Geen enkel probleem gehad. Kan altijd bellen en internetten. Ook de klantenservice al een keer gebeld : ik ben snel en accuraat geholpen.

 • Joris

  Nooit problemen gehad met T-Mobile maar nu ik mijn iPhone heb is de ontvangst van het GSM signaal erg gevoelig geworden. In de kelder van de bijenkorf bijvoorbeeld had ik vandaag geen ontvangst. Dit overkwam mij nooit met de Nokia’s en Sony Ericsson’s die ik in het verleden gehad heb. Ik denk dan ook dat het gezeur over T-Mobile voornamelijk komt van de Apple fans die noodgedwongen naar T-Mobile moesten switchen en het makkelijker vinden om de zwakkere partij (T-Mobile, niet Apple) de schuld van deze problemen te geven.

 • Hans

  Heb de Iphone 3G nu ongeveer 5 weken in gebruik en geupgrade naar softwarelevel 2.1.
  Heb toch regelmatig problemen met het wegvallen van gesprekken,terwijl ik voldoende streepjes van het bereik op mijn iphone zie staan. Er hoeft dan niet tussen 3G en een lager niveau geschakeld te worden. Er is dus blijkbaar toch iets anders aan de hand wat de verbinding verbreekt.
  Ook verlies ik regelmatig de verbinding tussen mijn iphone en de bleutooth carkit van mijn auto (v70 bt ingebouwd). Wel is er een optimale connectie tussen mijn auto en de telefoon. Alles wordt gesynchroniseerd en kan ik met de knoppen van mijn auto bedienen. Dit werkt dus verder wel perfect.
  Ik krijg veel klachten van mensen die ik aan de lijn heb die zeggen dat ik zo enorm hol klink en slecht verstaanbaar ben. Zowel als ik bel los in de hand of met de carkit.
  Ik zet wel zoveel mogelijk mijn wifi uit, om te voorkomen dat de batterij zo snel leeg raakt.Dat is echt minder. Gelukkig zit ik elke dag 3 uur in de auto en is hij dus overdag altijd goed geladen. In de weekenden is hij echter altijd op zondag leeg als ik hem niet in de lader had gezet.
  De fotocamera kwaliteit is maar lala en de video optie mis ik enorm. Wat dat betreft was mijn Nokia N95 vele malen beter dan de Iphone.
  Een ander probleem zijn webapps die je koopt en achteraf niet goed blijken te werken. Je start zo’n app op en na 2 seconden keer je automatisch terug naar je startscherm. Heel vervelend allemaal.
  Al met al is de Iphone 3G een flashie telefoon met een ontzettend prettige GUI (echt apple) die jammer genoeg toch veel meer mankementen vertoond dan ik had gehoopt. Het idee achter het toestel is natuurlijk perfect. Altijd connectie met de grootste informatiebron, bellen en een minicomputer in een.
  Apple heeft nog wel wat goed te maken richting haar klanten. In ieder geval een softwareupgrade die een groot deel van de problemen oplost. Verder zou ik ze adviseren om in de nieuwe versie de camera te upgraden naar minimaal 5 megapixels en een goede video webapp toe te voegen.
  Zal ook wel gebeuren.
  Als deze telefoon voorzien zou zijn van de laatste 2 genoemde opties en hij stabiel zou functioneren, dan heb je een dijk van een toestel die in alle noden in communicatie kan voorzien. Nu is het op sommige vlakken nog even behelpen.
  Ondanks alles blijf ik mijn apple iphone nog even trouw.

 • Hans

  Ik begrijp niet wat er aan de hand is met jouw IPHONE. Ik heb nagenoeg geen problemen. Met 2.1 is de verbinding goed, zakelijk pushmail werk prima, en slecht klinken als je de telefoon los in de handen houdt heb ik ook niet.
  in de auto gebruik ik hem niet.
  Je kan wel het beste 3G uitzetten in de auto. De handovers op 3g zijn minder. en dat ligt niet aan T-Mobile, maar aan 3G (veel mindere dekking). Bij vf en kpn is 3G nog slechter.

 • Tim

  Ik woon in Mijdrecht en op sommige locaties in het dorp valt de verbinding geheel weg. Via een website naar een radiostation luisteren is godsonmogelijk. Een website opzoeken werkt wel maar behoorlijk traag. Recentelijk was ik echter in het 3e wereld land Egypte (MarsaAlam) en daar waren twee 3G netwerken beschikbaar waaronder Vodafoon. Daar was de ontvangst prima inclusief het bezoek aan websites. Druk op de knop en de beoogde informatie stond meteen op het scherm. Achteraf was dat wel kassa! De discussie dat het aan de Iphone zou liggen moet ik met deze ervaring in twijfel trekken. De software die ik gebruik is 2.2

 • IphoisRuck

  Zwaar KUT zo’n I-Phone en het bereik/ cq netwerk van T-Mobile is (ook) F**K!!!

 • Michelle

  iphone is super 😀 Ik heb totaal geen problemen met het bereik 😀 Ik wilde hem eerst niet aanschaffen, omdat ik aan de zeeuwse kust woon en bang was voor slechte dekking, maar de 3g dekking is zelfs hier goed zelfs in zeeuws vlaanderen uithoek van alle uithoeken lol.

  Toestel reageert snel en je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen ding door alle applicaties die je kan downloaden en op je phone kan zetten. Ik ben blij dat ik hem toch heb genomen i.p.v. blackberry bold want die scheen zijn gesprekken eruit te gooien volgens mijn vriendin. Ik ben benieuwd wat apple volgend jaar gaat uitbrengen 😀

 • Rob

  In steenwijk ist bereik zwaar klote! Wordt tijd dat ze overal een goede dekki g gaan garanderen, betaal er flink voor!

 • pim

  ik ben van plan om de iphone 3gs te kopen heeft die er ook last van…
  en ik twijfel nog een beetje tussen iphone en bb. help me!

 • hafida

  Laat ik beginnen met dat de I-phone een brede, handige telefoon is.
  Camera, internet, i-tunes hartstikke leuk.
  Alleen je kan FUCKING niks als die stomme telefoon geen bereik heeft.
  Ik heb em nu al een paar maanden. In die maanden heb ik alleen 3g dekking thuis gehad. Dan kan ik net zogoed op mijn laptop surfen. En daarnaast IS T-MOBILE ECHT SLECHT als het gaat om bereikbaarheid.
  De ene minuut heb ik bereik, de andere niet meer.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik vind de i-phone echt een leuke toy.
  Maar zonder bereik, bereik je niks!!