T-Mobile werkt aan snel 4G-internet voor in het vliegtuig

Rick van der Veer
19 april 2017, 13:03
1 min leestijd
T-Mobile werkt aan snel 4G-internet voor in het vliegtuig

Provider T-Mobile werkt aan een netwerk waarmee je snel kunt internetten in het vliegtuig. Met de nieuwe techniek kun je straks internetten en streamen met 4G-snelheden, maar dan in het vliegtuig.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile internet in het vliegtuig

T-Mobile werkt aan een netwerk om snel internet in het vliegtuig te kunnen bieden. Dit netwerk wordt het European Aviation Network genoemd, en moet internet met 4G-snelheden tot in het vliegtuig brengen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Nokia en het luchtvaartbedrijf Thales.

T-Mobile internet vliegtuig

Het nieuwe netwerk werkt anders dan hoe je nu in het vliegtuig kunt internetten. Waar de huidige techniek volledig afhankelijk is van verbindingen via satellieten, gebruikt EAN ook 4G-masten die op de grond staan. Hiervoor moeten vliegtuigen uitgerust worden met nieuwe antennes aan de onderkant, maar komt er wel zo’n 50 Gbps aan bandbreedte beschikbaar.

Als je straks in het vliegtuig zit, kun je via wifi verbinding maken met het nieuwe netwerk. Hier moet je wel los voor betalen: je kunt niet je eigen internetbundel gebruiken. Doorgaans is internet in het vliegtuig behoorlijk duur, en het is dan ook niet de verwachting dat dit minder gaat worden. T-Mobile beweert wel dat EAN goedkoper is dan huidige verbindingen, maar of het gebruik echt goedkoper wordt is de vraag.

Met een snelle internetverbinding in het vliegtuig wordt een lange vlucht een stuk minder saai. Dankzij de verhoogde snelheden wordt het streamen van Netflix of Spotify tijdens de vlucht straks een realiteit. Ook kun je gewoon FaceTime gebruiken terwijl je je hoog in de lucht bevindt.

Dit jaar nog in gebruik

Aan het einde van dit jaar moet EAN klaar zijn om uitgerold te worden. Luchtvaartmaatschappijen kunnen dan in overleg met T-Mobile de techniek in vliegtuigen implementeren.

Via: RTLZ
Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen