T-Mobile gaat zijn mobiele netwerk moderniseren
Wouter Nijsen

De Nederlandse tak van T-Mobile gaat de komende jaren flink investeren in de verbetering van zijn mobiele netwerk, heeft de provider  vrijdag bekendgemaakt. Alle 5000 antennes die T-Mobile nu heeft, moeten eraan geloven.

T-Mobile geeft op zijn site aan dat het hierbij om ‘honderden miljoenen euro’s’ gaat. Het vervangen van alle antennes heeft vooral als doel dat het netwerk sneller en stabieler wordt. De telecomprovider is hiervoor een samenwerking met Huawei aangegaan, die de zogeheten SingleRAN-apparatuur zal leveren.

Het grote voordeel van deze SingleRAN-antennes is dat ze zowel met 2G-, 3G- als 4G-verbindingen om kunnen gaan. Als alle antennes eenmaal zijn vervangen, wil T-Mobile een grotendeels landelijk dekkend 4G-netwerk operationeel hebben. Dat moet eind 2014 gebeurd zijn.

Grote steden eerst

T-Mobile-logoT-Mobile wil eind deze maand beginnen met het vervangen van de antennes, waarbij de telecomprovider begint in Amsterdam. Rotterdam, Den Haag en Utrecht volgen daarna. In deze steden zal men ook het eerst het 4G-netwerk kunnen gebruiken: T-Mobile wil Amsterdam bijvoorbeeld eind 2013 toegang tot 4G bieden.

→ T-Mobile iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

Eerder deze week maakte T-Mobile zijn nieuwe abonnementsprijzen bekend, die vanaf 13 mei ingaan. In deze flexibele abonnementen kunnen klanten zelf bepalen hoeveel belminuten en data ze willen. Sms’en is altijd gratis. Er kan ook voor een abonnement van 10 euro per maand worden gekozen waarin geen belminuten zitten, wel onbeperkt sms’en en onbeperkt internet van 64 kbps. Kijk op de T-mobile iPhone aanbiedingen pagina voor meer informatie over T-mobile abonnementen met een nieuwe iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.