T-Mobile laat abonnees tot 250MB zonder extra kosten roamen in EU

Lars Paijmans
4 april 2016, 9:31
1 min leestijd
T-Mobile laat abonnees tot 250MB zonder extra kosten roamen in EU

Nederlandse klanten die een abonnement bij T-Mobile hebben, kunnen vanaf vandaag tot 250MB uit hun internetbundel verbruiken in andere EU-landen zonder daar extra kosten voor te betalen.

Lees verder na de advertentie.

Abonnees van T-Mobile met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement hoeven hierdoor geen extra roamingkosten meer te betalen als ze binnen Europa van mobiel internet gebruik maken. Hoeveel MB’s je zonder extra kosten kunt gebruiken hangt af van de bundel die je hebt. Dit kan variëren van 50MB tot maximaal 250MB.

T-Mobile EU MB’s gratis tot 250MB

In de praktijk betekent dit dat je bij een bundel van 500MB of 1GB tot 50MB kunt verbruiken. Heb jij een databundel van 3GB dan kun je tot maximaal 100MB wegsurfen. Wil je de maximale hoeveelheid van 250MB benutten, dan heb je een abonnement met een bundel van 6GB of 12GB nodig. De actie geldt voor alle Europese lidstaten, Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

Als je boven deze hoeveelheid MB’s uitkomt, dan betaal je gewoon weer roamingkosten. Via een sms-bericht laat T-Mobile weten als je het maximale aantal MB’s hebt verbruikt. Je kunt ervoor kiezen dan toch door te gaan en extra kosten te betalen of een Travel & Surf-pas te kopen om voordelig te blijven internetten. Prepaidklanten van T-Mobile blijven gewoon roamingkosten betalen. Overigens kunnen T-Mobile-klanten sinds vorig jaar ook al twee uur gratis bellen vanuit het buitenland.

De wijzigingen in de kosten van het bellen en internetten in het buitenland zijn het gevolg van een nieuwe Europese wetgeving. In juni vorig jaar is bepaald dat roaming halverwege 2017 verdwenen dient te zijn. Verschillende providers, waaronder T-Mobile, bereiden zich alvast voor op de wegvallende inkomsten door kosten te verlagen of roaming gedeeltelijk gratis te maken.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen