De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘T-Mobile biedt vanaf half augustus e-sim-ondersteuning aan’

Florence Peeters
30 juli 2019, 14:42
2 min leestijd
‘T-Mobile biedt vanaf half augustus e-sim-ondersteuning aan’

T-Mobile zou vanaf half augustus als eerste grote Nederlandse provider e-sim gaan aanbieden. Dat meldt Tweakers. Dit zou goed nieuws zijn voor bezitters van de nieuwste iPhones, omdat deze e-sim als dualsim-functionaliteit bieden.

Lees verder na de advertentie.

‘T-Mobile e-sim-ondersteuning onderweg’

Een gebruiker van het Tweakers-forum stelt dat T-Mobile vanaf 13 augustus de digitale simkaart gaat ondersteunen. De bron heeft hierover twee medewerkers van T-Mobile gesproken. De telecomprovider kan zelf nog geen datum bevestigen.

Wel laat een woordvoerder van T-Mobile aan Tweakers weten dat het bedrijf de e-sim-technologie momenteel aan het testen is. De provider kan alleen nog geen precieze datum geven wanneer het beschikbaar is. Ook op de Nederlandse Apple-website wordt T-Mobile nog niet als genoemd als aanbieder die e-sim ondersteunt. Opvallend is dat op de Amerikaanse versie van Apples website T-Mobile al wel wordt genoemd naast Truphone als Nederlandse ondersteunende provider.

iPhone-XS-Max-04

De melding van Truphone op de Apple-sites is in ieder geval wel te verklaren, aangezien de provider al langer in allerlei landen e-sim aanbiedt, waaronder Nederland. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Truphone ook andere operators helpt om de technologie te implementeren en de provider sinds januari e-sim-technologie ondersteunt, in Nederland en alle andere landen waarin het actief is.

Goed nieuws voor iPhone-bezitters

Als T-Mobile daadwerkelijk met e-sim-ondersteuning komt, is dat goed nieuws voor veel iPhone-bezitters. De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR bieden namelijk e-sim-functionaliteit. Officieel zijn deze toestellen dan ook dualsim-smartphones, waarbij de tweede simkaart dus een e-sim is in plaats van een fysiek tweede simkaartslot.

Een e-sim is een elektronische simkaart die als chip in een smartphone ingebouwd zit. Deze is gemaakt door GSMA, een overkoepelende organisatie voor smartphoneproviders in heel de wereld. Providers moeten wel speciale ondersteuning ontwikkelen om deze elektronische simkaart te benutten.

Vooralsnog hadden Nederlandse gebruikers hier dus weinig aan, maar daar komt dus mogelijk verandering in. De verwachting is dat binnen een aantal jaar e-sim wordt omarmd als de nieuwe standaard voor simkaarten.

Interesse providers eerst minimaal

Zo’n ’embedded sim’ maakt het namelijk een stuk gemakkelijk om bijvoorbeeld van provider te wisselen, zonder te moeten wachten op een nieuwe (fysieke) simkaart. Bovendien maakt het vrijwel elke smartphone een dualsim-toestel, doordat je met e-sim verschillende abonnementen kunt afsluiten op één e-sim.

De interesse voor e-sim vanuit Nederlandse telecomproviders bleef echter lange tijd uit. Ten tijde van de release van de iPhone XS gaven Vodafone, KPN en T-Mobile aan geen plannen te hebben met de elektronische simkaart. Volgens T-Mobile was de markt destijds nog te klein. Het is onduidelijk wat er is veranderd dat T-Mobile nu een klein jaar later alsnog inzet op de technologie.

Het is aannemelijk dat ook de iPhone 2019 dualsim biedt in de vorm van e-sim. Daarnaast zijn er verschillende iPhone 11-concepten die al een indruk geven van hoe de iPhone 11 Pro eruit gaat zien.

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu