T-Mobile brengt e-sim naar Nederland: deze iPhones en iPads ondersteunen het
Lars Paymans

E-sim is vanaf vandaag officieel beschikbaar via T-Mobile in Nederland. De provider brengt de elektronische simkaart naar verschillende iPhones en iPads.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

T-Mobile e-sim nu beschikbaar in Nederland

Ben je al klant bij T-Mobile, dan kun je vanaf nu een e-sim aanvragen in de My T-Mobile-app. Daar kun je de elektronische simkaart vervolgens activeren door een qr-code te scannen. Heb je deze app niet, dan kun je de e-sim ook via de website bestellen. T-Mobile is de eerste Nederlandse provider die de elektronische simkaart aanbiedt.

Het is ook mogelijk om direct voor e-sim te kiezen bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Het maakt daarbij niet uit of het om een sim only-abonnement gaat, of dat je kiest om er een smartphone bij te kopen.

De volgende Apple-producten ondersteunen de T-Mobile e-sim:

Hoewel de Apple Watch wel klaar is voor e-sim, ondersteunt T-Mobile de smartwatch nog niet. De provider zegt klanten op de hoogte te houden als er meer bekend is over wanneer ook het slimme horloge van Apple aan de beurt is.

Nog niet alle iOS-apps zijn klaar om met twee nummers tegelijk gebruikt worden. Zo kan WhatsApp slechts met één nummer worden gebruikt, tenzij je WhatsApp Business gebruikt. Ook iMessage werkt maar met één telefoonnummer tegelijk.

Eindelijk iPhone met dualsim in Nederland

Met de komst van e-sim in Nederland kunnen bovenstaande iPhones eindelijk gebruikmaken van dualsim. Hierdoor kun je twee abonnementen tegelijk gebruiken op je iPhone: een abonnement met een fysieke simkaart en een losse e-sim.

Dat komt bijvoorbeeld van pas als je een abonnement van je werk en een privé-abonnement op hetzelfde toestel wil gebruiken, zonder steeds van simkaart te wisselen. Je gebruikt daarmee twee telefoonnummers op dezelfde iPhone. Heb je een e-sim, dan kun je twee keer per jaar een nieuwe aanvragen. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt en dus ook moet overstappen van e-sim.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.