T-Mobile biedt met 4G netwerk ondersteuning aan iPhone 5
Redactie

Na de komende zomer zal T-Mobile over een 4G netwerk in Nederland beschikken dat onder meer ondersteuning biedt aan de iPhone 5. In 2014 zal het nieuwe netwerk pas in het hele land dekking bieden.

4G netwerk

uitrol-t-mobile-4gEerder deze week werd bekend dat KPN geen ondersteuning zal bieden voor de iPhone 5 bij het gebruik van het 4G netwerk. Dat heeft alles te maken met de frequentie. T-Mobile zal namelijk gebruikmaken van de 1800Mhz band en daarmee kan de iPhone 5 dus wel ondersteuning krijgen. De KPN maakt echter gebruik van de 800Mhz band en dat biedt, zoals inmiddels bekend is geworden, geen ondersteuning voor de iPhone 5. Overigens bestaat er wel een kans dat dit verandert in 2014 als KPN dan ook van de frequentie van de 1800Mhz band gebruik zal maken.

Uitrol T-Mobile

De uitrol van het 4G netwerk van T-Mobile zal niet in een snel tempo gebeuren, maar langzaam worden opgebouwd. De gebieden die na de zomer in 2013 aan de beurt komen zijn nog niet bekend, maar de provider heeft aangekondigd in de maand februari met meer nieuws naar buiten te komen over de uitrol van het 4G netwerk. Wel laat T-Mobile nog weten dat de totale periode van de uitrol op ongeveer anderhalf jaar zal uitkomen.

Het 4G netwerk van T-Mobile zal werken met de nieuwe iPhone 5, de iPhone 5C en de iPhone 5S. Ben je opzoek naar een nieuwe iPhone? iPhoned heeft een handig overzicht voor je gemaakt van waaruit een iPhone 5S kopen of iPhone 5C kopen direct mogelijk is. Bekijk daar dus vooral de beste T-Mobile iPhone aanbiedingen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.