T-Mobile verbetert 3G-bereik, grote steden profiteren

Gijs Ettes
31 maart 2014, 12:27
1 min leestijd
T-Mobile verbetert 3G-bereik, grote steden profiteren

Het T-Mobile bereik in de vier grootste steden – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – is verbeterd. De provider maakt vanaf nu gebruik van andere frequenties voor zijn 3G-netwerk, waardoor problemen met de verbinding tot het verleden moeten behoren.

T-Mobile bereik steeds beter

T-Mobile bereik

Vooral binnenshuis moet het T-Mobile bereik verbeterd zijn, zo meldt de provider in een persbericht. T-Mobile heeft de uitrol van UMTS 900 in de vier grote steden bijna afgerond en op korte termijn moet de rest van de Randstad volgen. UMTS 900 gebruikt lagere frequenties, die verder reiken dan de 2100 mHz-frequentie die nu in gebruik is.

Hierdoor wordt de kwaliteit van de mobiele verbinding beter en beschikken veel klanten ook binnenshuis en op kantoor over stabieler en sneller internet. T-Mobile meldt dat de eerste reacties positief zijn: “Het signaal wordt sterker waardoor het beter kan binnendringen in gebouwen. Onze klanten merken dit direct en zijn zeer positief over deze netwerkverbetering”, aldus een woordvoerder.

4G van T-Mobile

Net als andere Nederlandse providers is T-Mobile druk bezig met de uitrol van een eigen 4G-netwerk. Daarmee werd in de zomer van 2013 gestart. De 4G-snelheden die de telecomprovider gratis aan klanten aanbiedt, zijn sneller dan het huidige 3G-netwerk, maar nog wel langzamer dan de volledige 4G-snelheid. Om van de maximale 4G-snelheden gebruik te maken, moeten zij een extra abonnement afsluiten.

Overweeg je een iPhone met T-Mobile abonnement? Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Categorie: Providers
Spotlights: Ben, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's