T-Mobile start pilot voor 4G+ in november

Rutger Otto
24 augustus 2015, 8:26
2 min leestijd
T-Mobile start pilot voor 4G+ in november

Provider T-Mobile gaat vanaf november dit jaar op beperkte locaties 4G+ aanbieden. Daarmee is nog sneller internet dan via de standaard 4G-verbinding mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile 4G+

Volgens T-Mobile stijgt de vraag naar een hogere internetsnelheid nu telefoons steeds vaker 4G-snelheden tot 300 Mbps ondersteunen. Met 4G+ van T-Mobile moet een snelheid van 225 Mbps gehaald kunnen worden.

Eerst zal de provider daarvoor een pilot starten om het netwerk en prestaties te testen. Dat gaat gebeuren ‘op een aantal nog nader te bepalen locaties’. De pilot geldt als voorbereiding op de uitrol van 4G+. Voor deze internetsnelheid is een verbinding over twee frequenties tegelijk nodig, die bij T-Mobile over de 900 MHz- en 1800 MHz-banden gaan.

t-mobile in europa

Snellere verbinding

Het normale 4G-netwerk van T-Mobile loopt over de 1800 MHz-frequentie, maar in de Randstad heeft de provider daar inmiddels ook de 900 MHz-frequentie voor ingezet. Daardoor moet ten alle tijden een goede verbinding gewaarborgd blijven. Tegen het eind van het jaar verwacht T-Mobile 75 procent van de klanten van een verbeterde 4G-dekking te hebben voorzien, dankzij de verbinding over de 900 MHz-frequentie. Hiermee wordt het voor die mensen niet alleen mogelijk om via 4G+ te surfen, ook wordt daardoor het bereik binnenshuis en in buitengebieden beter.

T-Mobile is niet de eerste die 4G+ aanbiedt. KPN en Vodafone doen dat al langer en gebruiken eveneens meerdere frequenties. Sinds dit jaar kunnen KPN-klanten van de snellere verbinding gebruikmaken in zeven steden, Vodafone hoopt in de herfst van dit jaar 50 steden van 4G+ te hebben voorzien.

iPhone 6S

Het is met een iPhone nog niet mogelijk om van 4G+ gebruik te maken. Zelfs de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bieden geen ondersteuning voor deze hogere internetsnelheid. Wellicht dat de iPhone 6S (Plus) deze optie wel zal bieden. Het nieuwe toestel van Apple verschijnt volgende maand.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu