T-Mobile breidt 4G-netwerk uit, maar biedt geen landelijke dekking

Gijs Ettes
4 augustus 2014, 11:29
1 min leestijd

T-Mobile gaat de dekking van zijn 4G-netwerk flink verbeteren. Eind 2014 zullen de top 20 stedelijke gebieden beschikken over 4G, zo laat de provider weten. Vanaf moment dat beschikken zo’n 70 tot 80 procent van de klanten van T-Mobile over sneller mobiel internet.

Betere dekking voor T-Mobile 4G-netwerk

t-mobile 4g-netwerk

Vooralsnog biedt T-Mobile alleen 4G-dekking in de Randstad en delen van Utrecht en Noord-Brabant. Eind dit jaar komen daar grote gebieden als Breda, Heerlen en Groningen bij. Ook grote delen van Gelderland en Flevoland krijgen T-Mobile 4G-dekking. De provider is voorzichtig om landelijke dekking te garanderen, maar geeft wel aan dat eind 2015 90 procent van zijn klanten zal beschikken over 4G. Op dit moment kan slechts de helft van de klanten van T-Mobile gebruikmaken van 4G.

Zoals te zien op de website 4Gdekking bieden KPN en Vodafone momenteel al landelijke 4G-dekking. Tele2, dat regelmatig stunt met goedkope iPhone abonnementen, is momenteel nog niet actief met 4G. Het bedrijf is naar eigen zeggen druk bezig met de uitrol van 4G, maar wanneer deze precies start is niet bekend. Tele2 gaat naar verluidt binnen nu en twee jaar 4G aanbieden, waarbij de provider gebruikmaakt van dezelfde masten en – indien mogelijk – antennes van T-Mobile. Tele2 is dus afhankelijk van de snelheid waarmee het T-Mobile 4G-netwerk wordt uitgerold.

De beste iPhone abonnementen met 4G

Hieronder lichten we de goedkoopste iPhone 4G abonnementen uit met tenminste 100 belminuten en 1GB aan data.

Lees meer over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen