T-Mobile 4G-netwerk vanaf oktober landelijk dekkend

Gijs Ettes
22 april 2015, 9:25
1 min leestijd

Vanaf oktober is het 4G-netwerk van T-Mobile, dat nu nog alleen in delen van Nederland beschikbaar is, landelijk dekkend. 95 procent van alle Nederlanders woont dan in het dekkingsgebied van de provider.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile 4G-netwerk krijgt eindelijk landelijke dekking

t-mobile 4g-netwerk

Volgens T-Mobile loopt de bouw van het 4G-netwerk voorspoediger dan verwacht, al gaf de provider begin 2013 nog aan dat een landelijk dekkend 4G-netwerk al medio 2014 beschikbaar zou zijn. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Concurrenten KPN en Vodafone hebben al veel langer landelijke dekking en de 4G-dekking van Tele2 beslaat sinds maandagnacht 70 procent van Nederland.

Momenteel maken dagelijks 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile, ongeveer een kwart van het totaal aantal klanten van de provider. Het dataverbruik steeg in het eerst kwartaal van 2015 met 54 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland”, aldus ceo Mark Klein van T-Mobile. “In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.”

Bekijk ook de beste T-Mobile iPhone aanbiedingen van dit moment.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen