T-Mobile verhoogt 4G-snelheid van tweetal abonnementen

Gijs Ettes
6 oktober 2014, 13:35
2 min leestijd

T-Mobile is vandaag gestart met het verhogen van de maximale 4G-snelheid voor klanten met een Stel Samen of Helder abonnement, zo heeft de provider bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over het T-Mobile 4G-netwerk

t-mobile 4g-netwerk

De snelheidsverhoging is gratis voor alle bestaande en nieuwe klanten met deze abonnementen. Het T-Mobile 4G-netwerk heeft nu een maximale theoretische snelheid van 120 Mbit/s, al kent het netwerk nog geen landelijke dekking. Alleen in de Randstad en delen van Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland kun je mobiel internetten via 4G. Concurrenten KPN en Vodafone bieden wel al landelijke 4G-dekking.

Klanten die momenteel maximaal 15Mbit/s behalen via 4G gaan naar  50Mbit/s, terwijl klanten met 30Mbit/s naar 100Mbit/s gaan en klanten met 50Mbit/s naar 120Mbit/s gaan. De uploadsnelheid neemt toe tot 25/50Mbit/s, afhankelijk van je abonnement.

Omdat het T-Mobile 4G-netwerk gebruikmaakt van de 1800Mhz-frequentie is deze standaard geschikt voor de hogere 4G-snelheid. Dit betekent ook dat je met een iPhone 6 en iPhone 6 Plus op het hele 4G-netwerk van de provider maximale snelheden van boven de 75Mbit/s kunt behalen. Uiteraard betreft het hier wel theoretische snelheden; in de praktijk liggen de 4G-snelheden aanzienlijk lager (rond de 20-25Mbit/s).

“Bij T-Mobile profiteren klanten van gratis toegang tot 4G, maximale 4G-snelheden tot 120 Mbps én bescherming tegen onverwachte internetkosten. Met 4GMAX wordt mobiel internet voor onze klanten nog prettiger in gebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld nog sneller filmpjes en muziek streamen in HD. Maar ook het openen en delen van grote bestanden gaat een stuk sneller. We informeren onze klanten de komende periode persoonlijk dat ze gebruik kunnen maken van de hogere 4G-snelheid. Eind oktober zijn alle klanten met deze abonnementen overgezet op de hogere maximale snelheden”, aldus Marco Kind, directeur Consumer bij T-Mobile.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen