T-Mobile 4g vanaf 18 november, snelheidsverhoging voor alle klanten
Wouter Nijsen

Vanaf november zullen de eerste delen van het T-Mobile 4g-netwerk worden ingeschakeld. Alle T-Mobile-klanten met Stel Samen krijgen een snelheidsverhoging.

T-Mobile begint de uitrol van zijn 4g-netwerk in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Pas in 2014 volgt de rest van Nederland. Eind 2014 wil T-Mobile bijvoorbeeld 80 procent van zijn klanten van 4g-ondersteuning kunnen voorzien. Eind 2015 belooft het pas in alle Nederlandse gebieden volledige dekking te bieden.

Klanten die gebruikmaken van een Stel Samen-abonnement krijgen automatisch een snelheidsverhoging toegewezen die past bij hun bundel. Zo krijgen klanten met 3,6Mbps-internet een fijne verhoging naar 15Mbps. Klanten die nu 14,4Mbps-internet hebben kunnen een sprong krijgen van 0Mbps extra tot een maximale downloadsnelheid van 50Mbps. Dit hangt van de grootte van je internetbundel af.

T-Mobile 4g maakt gebruik van andere banden

T-Mobile maakt voor zijn 4g-netwerk gebruik van de zogeheten 1800MHz- en 2.6GHz-banden. Dit zijn andere banden die KPN en Vodafone gebruiken: zij bezitten over capaciteit op de 800MHz- en 1800MHz-banden. Omdat T-Mobile van die andere banden gebruikmaakt voor zijn 4g-netwerk, moeten er waarschijnlijk meer masten worden geplaatst.

→ T-Mobile iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

De 800MHz-band die KPN en Vodafone gebruiken, heeft namelijk een grotere dekking. De 1800MHz-band heeft echter als voordeel dat de capaciteit groter is. KPN en Vodafone zetten de 1800MHz daarom op bepaalde plekken ook in.

t-mobile 4g

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.