‘Dit is waarom gebruikers van Android naar iOS switchen’

Florence Peeters
24 augustus 2018, 11:05
2 min leestijd
‘Dit is waarom gebruikers van Android naar iOS switchen’

Ruim 47 procent van de mensen die van Android naar iOS zijn geswitcht, doet dat voor een ‘betere gebruikerservaring’. Dat blijkt uit een enquête van PCMag.

Lees verder na de advertentie.

Waarom mensen switchen naar iOS

In de enquête onder 2500 Amerikaanse consumenten gaf 29 procent aan te zijn geswitcht van mobiel besturingssysteem. Daarvan is 18 procent naar iOS overgestapt, terwijl slechts 11 procent van iOS naar Android is gegaan.

Hierbij is de betere gebruikerservaring die je krijgt op iOS voor de respondenten de grootste drijfveer om hun Android-smartphone in de la te leggen. Tegenover de 47 procent van de ‘switchers’ die daarom voor een iPhone gaan, vindt slechts 30 procent van de overstappers dat Android een betere gebruikerservaring biedt.

iOS 12 publieke bèta

Voor de mensen die zijn overgestapt op Android, is de betere (en doorgaans lagere) prijs van smartphones de belangrijkste drijfveer. Ter vergelijking: slechts 11 procent kiest als Android-gebruiker voor een iPhone vanwege lagere prijzen.

Naast de switchers heeft 71 procent van de respondenten juist gekozen trouw te blijven aan het mobiele besturingssysteem dat ze nu gebruiken. Interessant is dat meer dan de helft van alle respondenten – 54 procent – een iPhone heeft. Zo’n 27 procent bezit een Samsung-toestel. Hieruit kun je opmaken dat Apple in deze krachtmeting de concurrenten verslaat.

iOS en Android

Om dat te blijven doen, zou Apple wellicht betere specificaties moeten bieden in de iPhones. Het aantal switchers dat overstapt van besturingssysteem vanwege betere features ligt namelijk wel heel dicht bij elkaar. 25 procent van de respondenten stapt om die reden over naar iOS, maar andersom verlaten 24 procent van de mensen het iOS-kamp juist voor de features van Android.

Ook in andere beweegredenen gaan de twee besturingssystemen nek aan nek. De percentages van redenen als meer apps, betere klantenservice en snellere software-updates verschillen nauwelijks.

iOS 12 publieke beta

Wanneer mensen een nieuwe smartphone moeten kiezen, blijkt het besturingssysteem volgens de enquête niet de belangrijkste reden te zijn. Slechts 19 procent zegt dat ze om die reden een bepaalde smartphone kiezen. Belangrijker zijn de prijs (33 procent) en het merk (26 procent).

Apple-ceo Tim Cook benoemt regelmatig dat switchers een belangrijk onderdeel zijn van de groei van de iPhone. Ook toen onlangs de laatste kwartaalcijfers werden bekendgemaakt, noemde Cook switchers als belangrijkste reden voor de groeiverdubbeling.

Lees ook: Apples Q3 2018 kwartaalcijfers: de 5 dingen die jij moet weten

Het laatste nieuws over Apple

Bron: PCMag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen