Super Mario Run 78 miljoen keer gedownload, 4 miljoen keer gekocht

Rutger Otto
31 januari 2017, 10:55
2 min leestijd
Super Mario Run 78 miljoen keer gedownload, 4 miljoen keer gekocht

Vijf procent van de mensen die Super Mario Run downloadden, kochten de volledige versie. Ook is er meer bekend over Fire Emblem, Nintendo’s volgende smartphone-game.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run verkoopcijfers

Nintendo maakte zijn kwartaalcijfers bekend en stond daarbij ook even stil bij Super Mario Run. De game is sinds 15 december beschikbaar voor iOS en is tot nu toe 78 miljoen keer gedownload. Van alle downloads heeft zo’n 5 procent de game daadwerkelijk gekocht, wat neer komt op zo’n 4 miljoen verkopen. Geen slechte score.

In Super Mario Run krijgen mensen de kans om de eerste drie levels op verschillende niveaus uit te spelen. Op het vierde level zit een timer en wil je daarna nog verder spelen, dan zul je de volledige game moeten aanschaffen. Dat kost eenmalig een tientje. In maart komt het spel beschikbaar voor Android-toestellen. Super Mario Run kreeg vandaag een update. Zo werd een makkelijke stand toegevoegd met onbeperkte luchtbellen en zonder tijdslimiet. Daarnaast vertrekken er minder Toads als je een Toad-race verliest.

Bij de presentatie van de jaarcijfers werd ook bekend dat smartphone-bezitters nog even op Animal Crossing moeten wachten. De populaire Nintendo-game zou dit boekjaar verschijnen, maar dat gaat niet meer door. Animal Crossing is doorgeschoven tot het volgende boekjaar. Dat betekent simpelweg ergens tussen april 2017 en maart 2018, een specifieke of gerichte datum is niet bekendgemaakt.

Fire Emblem Heroes Gameplay Trailer

Fire Emblem: Heroes

De volgende game die Nintendo op de smartphone uitbrengt is Fire Emblem: Heroes. Dat spel verschijnt op 2 februari gelijktijdig op Android en iOS. Mensen die Super Mario Run te duur vonden, mogen in hun handen wrijven, want Fire Emblem is gratis speelbaar. Wel kunnen spelers in-app aankopen doen om bijvoorbeeld nieuwe helden te ontgrendelen. In het spel stel je een leger van Japanse personages samen die het tegen vijanden opnemen in tactische gevechten. Die vinden plaats op een bord waarop je troepen verschuift die je om de beurt laat aanvallen. Elk poppetje heeft zo zijn eigen sterktes en zwaktes.

Overwegend positieve previews

Grote websites mochten van Nintendo al met de app aan de slag en de eerste berichten zijn positief. Volgens The Verge betreft het een volwaardige Fire Emblem-game die prima op mobiel speelt. Wel is het speelveld iets kleiner geworden en speelt het sneller dan je van andere Fire Emblem gewend bent. Het zou ook een ‘toegankelijk en goed ontworpen’ deel zijn voor mensen die nog nooit Fire Emblem hebben gespeeld.

Het verdienmodel werkt met ‘Orbs’. Die kun je inzetten om helden te kopen en om stamina aan te vullen. Dit heb je nodig om potjes te spelen. Als je ze niet koopt, moet je wachten tot ze automatisch zijn bijgevuld. Een pakketje van 3 Orbs kost 1,99 dollar. Fire Emblem is te spelen zonder een cent uit te geven, als je geduldig genoeg bent.

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Bronnen: Twitter, The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen