Super Mario Run verschijnt op 15 december op iOS

De eerste Mario-game van Nintendo heeft eindelijk een releasedatum. Op 15 december komt hij in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Super Mario Run release op 15 december

Nintendo heeft de datum en prijs bekendgemaakt. Super Mario Run zal gratis te downloaden zijn. Je kunt dan een aantal levels spelen en de drie spelmodi van de game proberen, maar om het volledige avontuur te ontgrendelen betaal je eenmalig tien dollar.

Super Mario Run is de eerste Mario-game die op iPhone, iPad en iPod touch speelbaar zal zijn. Op 15 december wordt de app in 151 landen gelanceerd met ondersteuning voor meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels en Japans.

Mario-levels op je iPhone

In het spel loods je Mario door verschillende levels. Het Nintendo-personage rent automatisch, als speler tik je op het scherm om over obstakels te springen, vijanden te ontwijken en speciale moves uit te voeren. Onderweg naar de finish – de bekende vlaggenmast – verzamel je muntjes.

Verschillende modi

Super Mario Run werd tijdens het iPhone 7-event van Apple in San Francisco aangekondigd. Mario-bedenker Shigery Miyamoto demonstreerde het spel hoogstpersoonlijk. Naast een singleplayer waarin je de levels van A naar B doorloopt, zijn er ook andere modi. Zo is er een modus waarin je levels zo snel mogelijk moet uitspelen en een Battle Mode waarin je topscores probeert te halen, niet alleen op basis van snelheid, maar ook op basis van indrukwekkende moves.

In de App Store kun je alvast aangeven dat je de game wilt hebben. Zodra hij verschijnt, krijg je daar vanzelf een melding van.

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

6,8 (1905 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.