De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze rol speelde Apple in de totstandkoming van Super Mario Run

Lars Paijmans
13 december 2016, 12:43
2 min leestijd
Deze rol speelde Apple in de totstandkoming van Super Mario Run

Super Mario Run staat te trappelen om uit te komen op de iPhone en iPad. In de aanloop naar de release doet Mario-bedenker Shigeru Miyamoto een boekje open over de samenwerking met Apple om de Super Mario Run iPhone release mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run iPhone interview

In een gesprek met Glixel legt Miyamoto uit waarom ze Apple gekozen hebben als eerste partner voor hun smartphone-game. Apple was volgens de Mario-bedenker de ‘ideale partner’ omdat Nintendo wel wat hulp kon gebruiken bij de ontwikkeling van hun game. Daarnaast had Apple er heel wat promotie en reclame in de Apple Stores voor over om deze tijdelijke exclusieve deal met Nintendo te maken.

Ook is Apple mede verantwoordelijk voor de prijs van Super Mario Run. Nintendo wilde namelijk absoluut geen free to play game maken, terwijl dit volgens Apple wel een van de populairste verdienmodellen is in de App Store. Daarom werd er uiteindelijk voor een gulden middenweg gekozen: Super Mario Run is gratis te downloaden, maar voor de volledige game moet je eenmalig 9,99 neertellen. “Omdat veel kinderen onze spellen spelen, wilden we er zeker van zijn dat ouders hun iPhone met een gerust hart aan hun kind konden geven”, legt Miyamoto uit. Door dit verdienmodel hoeven ouders zich immers geen zorgen te maken dat hun kind tientallen keren op de koopknop tikt.

Miyamoto geeft ook aan dat Apple en Nintendo qua bedrijf helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. “Ook Apple steekt veel tijd in de interface en het simpel maken van producten. Apple zet zich in om een veilige omgeving te maken waar mensen kunnen werken en spelen. Met Nintendo zitten we precies op dezelfde lijn”, aldus Miyamoto.

Super Mario Run release op 15 december

Toen Nintendo besloot om Super Mario Run te maken, kreeg het team de taak om de simpelste Mario-game mogelijk te maken. Door complexe elementen te schrappen moest er een spel overblijven dat je ook op een relatief klein scherm van een smartphone kunt spelen. Zelfs met één hand. Super Mario Run verschijnt aanstaande donderdag 15 december voor iPhone en iPad. In de App Store kun je alvast het spel bestellen, zodat je op de dag van de release een notificatie krijgt als Super Mario Run beschikbaar komt.

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Bron: Glixel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu