Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Waarom Nintendo Mario uitgerekend nu naar de iPhone brengt

Lars Paijmans
9 september 2016, 16:50
2 min leestijd
Waarom Nintendo Mario uitgerekend nu naar de iPhone brengt

De grote verrassing van het Apple-event was niet de iPhone 7, maar het feit dat Mario naar de iPhone komt. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto legt in een nieuw interview uit waarom Nintendo deze stap zet met Super Mario Run.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run uitgelegd door Miyamoto

Na het iPhone 7-event ging The Verge in gesprek met Miyamoto, de bedenker van Mario, Zelda, Donkey Kong en meer spelseries. Hij betrad het podium om Super Mario Run te onthullen, de eerste iOS-game waarin Mario de hoofdrol speelt. Eerder dit jaar bracht Nintendo met Miitomo al een iOS-app uit, maar Super Mario Run is een ander verhaal. Dit is een volwaardige game, waarin je met Mario door bekende gebieden rent en springt terwijl je vijanden verslaat en obstakels overwint.

Super Mario Run

Hoewel het dus een Mario-game in hart en nieren is, benadrukt Miyamoto dat dit geen volwaardig spel dat je ook op de Wii U of 3DS tegen kunt komen. De game is bewust zo ontworpen om simpel genoeg te zijn een nieuw publiek aan te spreken, maar zal niet voldoende zijn om een nieuwe Mario-game voor een Nintendo-console over te slaan.

Smartphones zijn ook spelcomputers

“Het idee voor Super Mario Run was oorspronkelijk bedoeld voor spelcomputers, maar bleek te simpel te zijn”, aldus Miyamoto. “Dit hebben we verder uitgewerkt een aangepast voor de iPhone.” In Super Mario Run rent Mario automatisch van links naar rechts over het scherm. Het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment springen. Ook dit is bewust, omdat veel nieuwe spelers moeite hebben om Mario tegelijk te laten lopen en springen. “In dit spel hoef je alleen maar te focussen op het springen”, legt hij uit.

“Super Mario Run is bedoeld voor korte speelsessies die je met een hand kunt spelen. Tegelijkertijd moet het het plezier van Mario naar een groter publiek brengen”, aldus Miyamoto. En dat is belangrijker dan het misschien klinkt. Het is niet meer vanzelfsprekend dat kinderen een spelcomputer hebben, omdat de smartphone van hun ouders in veel gevallen voldoet.

Super Mario Run

Een nieuwe doelgroep

Om de doelgroep aan te spreken die na de komst van de Nintendo 64 geboren is, zal Nintendo dus naar de apparaten moeten kijken waar kinderen mee spelen. “Het feit dat kinderen als eerste met games in aanraking komen op smartphones is de reden dat we nu ook smartphone-games maken”, aldus Miyamoto. Ook beleggers zijn blij met de beslissing van Nintendo: het aandeel schoot omhoog na de presentatie van Apple.

Super Mario Run verschijnt in december voor iOS. In de App Store kun je nu alvast aangeven dat je interesse hebt in de game, zodat je een melding krijgt zodra je hem op je toestel kunt zetten. Hoe je deze melding ontvangt lees je in onderstaande tip.

Lees ook: Zo ontvang je een App Store-bericht als er nieuwe app verschijnt

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu