Super Mario Run in 1 dag 2,85 miljoen keer gedownload

Erwin Vogelaar
16 december 2016, 20:24
2 min leestijd
Super Mario Run in 1 dag 2,85 miljoen keer gedownload

Het aantal Super Mario Run downloads in de App Store gaat snel, want de game is binnen een dag al 2,85 miljoen keer gedownload. De runner krijgt echter niet onverdeeld positieve reacties.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run downloads

Super Mario Run is de nieuwe hit in de App Store. De eerste echte smartphonegame van Nintendo is in zijn eerste dag al 2,85 miljoen keer gedownload. Dit blijkt uit cijfers van Apptopia. Ter vergelijking had Pokémon GO ‘maar’ 900,000 downloads in die tijd. Dit verschil is goed te begrijpen. Super Mario Run is wereldwijd gelanceerd, terwijl Pokémon GO het per land doet. Daarnaast was de dag van de Super Mario Run release al ruim van te voren aangekondigd en heeft de game veel promotie gehad met onder andere een hoop banners in de App Store zelf.

super mario run downloads

Wel ging Pokémon GO sneller naar de eerste plek in de App Store volgens de statistieken van Sensor Town. Pokémon GO had vijf uur nodig, terwijl Super Mario Run het wat langzamer deed met 6,5 uur.

Kritiek

Ondanks de vele downloads kan Super Mario Run op een hoop kritiek rekenen. De recensies van de game in de App Store zijn namelijk niet bepaald onverdeeld positief. Sterker nog: in bijna de helft van de reviews krijgt de game maar 1 ster. Grotendeels heeft dit te maken met de relatief hoge prijs van de game. Hoewel je Super Mario Run gratis kunt downloaden, moet je wel betalen om de volledige game vrij te spelen. Hiervoor leg je 9,99 euro neer en dat is vergeleken met andere games in de winkel best fors.

“Leuk spel, maar je wordt geforceerd om €9,99 te betalen om verder te kunnen…”, schrijft Nick van de Broek in zijn 1 ster-recensie. “Kapot slecht”, titelt Fajshrs een review met als uitleg: “Je moet hier 10 euro voor betalen!!!”. “Oplichters”, schrijft Jeenssen. Ook wordt er veel geklaagd over dat de game crasht.

Wat wij van de game vinden? Dat kun je lezen in onze Super Mario Run review. En als je een betere score wil hebben dan je vrienden, dan moet je toch echt even onze speeltips checken. Daar leer je onder andere hoe je meer punten verdient tijdens de races. De app zelf download je hier in de App Store.

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu