Super Mario Run vanaf vandaag speelbaar in Apple Stores (nog niet in NL)

Rutger Otto
8 december 2016, 9:01
2 min leestijd
Super Mario Run vanaf vandaag speelbaar in Apple Stores (nog niet in NL)

Nintendo demonstreert Super Mario Run in Apple Stores over de hele wereld. Over een week komt het spel uit in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run demo

Super Mario Run, de allereerste Mario-game van Nintendo op iOS, komt op 15 december uit. Topman Reggie Fils-Aimé van de Amerikaanse tak van Nintendo en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto waren alvast te gast bij de talkshow van Jimmy Fallon. Daar mocht de presentator de game live proberen en het is daarmee voor het eerst dat we Super Mario Run daadwerkelijk door iemand gespeeld zien worden.

In de vermakelijke video is te zien hoe Fallon Goomba’s verslaat door er op te springen, hoe hij gevaar ontwijkt en hoe hij muntjes verzamelt. Voor sommige muntjes is iets meer moeite nodig dan andere. Mario rent uit zichzelf van links naar rechts, door op het scherm te tappen, springt de loodgieter. Er zijn meerdere routes die naar het einde leiden, waar traditiegetrouw een vlaggenmast op je wacht.

Wereldwijd proberen in Apple Stores

Nadat Jimmy Fallon een level speelde, had Reggie Fils-Aimé nog een nieuwtje. “Als je vanaf donderdag naar een Apple Store gaat, kun je een demo spelen van Super Mario Run in winkels over de hele wereld”, zei hij. We hebben bij Apple nagevraagd of je er ook in Nederland mee aan de slag kunt, maar in de Amsterdamse winkel zelf weten ze van niets: “Je zult toch echt tot 15 december moeten wachten.” In de App Store kun je bij Super Mario Run alvast aangeven op de hoogte gehouden worden als het spel officieel wordt uitgebracht.

De demo-versie van de game is volgende week gratis te downloaden. Je krijgt dan een aantal levels tot je beschikking om uit te proberen. Het volledige spel kost tien dollar. Je krijgt daarvoor drie spelmodi, met onder meer een Battle Mode waarin je topscores probeert te halen. Niet alleen op basis van snelheid, maar ook met indrukwekkende moves.

Lees meer over Super Mario Run

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen