Nintendo brengt Super Mario Run naar iPhone

7 september 2016, 19:10
2 min leestijd
Nintendo brengt Super Mario Run naar iPhone

Nintendo brengt Mario naar de iPhone. De populaire platformgame zal later dit jaar een smartphoneversie krijgen, zo maakte de bedenker van Mario zojuist bekend tijdens Apple’s presentatie.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run aangekondigd

De eerstvolgende Mario-game zal als eerste voor de iPhone schrijven, zo maakte Tim Cook zojuist bekend tijdens het iPhone 7-event in San Francisco. Het spel heet Super Mario Run en wordt door Nintendo zelf ontwikkeld. Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, was op het evenement aanwezig om het spel te demonstreren.

Super Mario Run is een spel waarin Mario vanzelf rent. De speler tikt om de platformheld te laten springen, en houdt het scherm ingedrukt om te voorkomen dat hij recht in een vuurbal springt. Je speelt Super Mario Run in portretmodus en met één hand – volgens Miyamoto zorgt dat ervoor dat het spel op elk moment goed speelbaar is.

Super Mario Run aangekondigd

Het spel zit net als een gewone Super Mario-game vol met verschillende levels waarin je zoveel mogelijk muntjes moet verzamelen. Je kunt het spel alleen spelen, met de uitdaging om levels zo snel mogelijk af te ronden, of in Battle Mode. In deze laatste modus moet je niet alleen snel zijn, maar ook indrukwekkende moves maken. Jouw score wordt opgeslagen, waarna je kunt strijden tegen andere spelers wereldwijd of tegen je vrienden. Door de Battle Run moet het spel eindeloos herspeelbaar zijn, aldus Miyamoto.

Super Mario Run releasedatum

Super Mario Run is gratis, maar Nintendo brengt verschillende levels uit die je alleen kunt spelen met een eenmalige betaling. De Super Mario Run releasedatum is nog onbekend, behalve dat het spel nog voor de feestdagen beschikbaar moet zijn. Nintendo verwacht het spel in december uit te brengen.

Pokémon GO voor Apple Watch

Mario was niet het enige Nintendo-nieuws op Apple’s event. Het bedrijf maakte ook bekend dat Pokémon GO naar de Apple Watch komt. Niantic Labs, de ontwikkelaar van het spel, gaf aan dat er inmiddels 500 miljoen Pokémon GO spelers zijn.

Met de Apple Watch-versie van Pokémon GO wordt het makkelijker om te spelen zonder constant naar het scherm te staren. Je krijgt automatisch een notificatie op je Watch als er tijdens het lopen of sporten opeens een Pikachu, Charmander of Pidgey in de buurt zit. Ook wordt op het scherm getoond hoeveel stappen je nog moet zetten om een ei uit te broeden.

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu