Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Wat er voor agenda-app Sunrise kan veranderen na de Microsoft-overname

Rutger Otto
5 februari 2015, 10:38
1 min leestijd
Wat er voor agenda-app Sunrise kan veranderen na de Microsoft-overname

Microsoft zou maar liefst 100 miljoen dollar over hebben voor Sunrise, de geliefde app die door veel iOS-bezitters wordt gebruikt als agenda en kalender.

Lees verder na de advertentie.

Sunrise Microsoft overname

Dat nieuws meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen. De overname van Sunrise zou onderdeel zijn van manier waarop Microsoft zichzelf opnieuw probeert uit te vinden. De laatste tijd is Microsoft niet alleen op eigen platformen, maar bijvoorbeeld ook op iOS actief. Zo kwam het bedrijf eerder al met nieuwe versies van verschillende Office-apps voor iOS, zelfs nog voordat die op Windows 10 uitkwamen.

Voor de overname van Sunrise heeft Microsoft volgens de bronnen minimaal 100 miljoen dollar over. Dat is een flinke smak geld voor een start-up, hoewel het voor de overname van Acompli zelfs 200 miljoen overhad. Deze app verdween uit de App Store, maar kwam vorige week terug als onderdeel van Microsofts fraaie nieuwe Outlook-app voor iOS.

sunrise

Mogelijke plannen van Microsoft

Volgens Techcrunch moet de Sunrise agenda gewoon in de app blijven staan, maar het is te verwachten dat Microsoft de technologie van de startup gaat gebruiken in toekomstige producten van zichzelf. Niet alleen valt de app op door een overzichtelijk en simpel design, ook kunnen gebruikers gemakkelijk afspraken toevoegen door een zinnetje te typen als ‘lunch morgen om 12 uur’. De agenda-app is te koppelen aan kalenders en te synchroniseren met iCloud, Google Calender en Exchange en werkt met verschillende platformen. Ook is Google Maps geïntegreerd als routeplanner naar je afspraak.

6 zaken die je moet weten over Apples vernieuwde Outlook-app

Wat Microsoft precies met Sunrise van plan is, blijft nog even onduidelijk. Wellicht gebruikt Microsoft de techniek van Sunrise om de kalender-functie in zijn Outlook-app te verbeteren. Hieronder kun je Sunrise Agenda gratis downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu